RIZIK OD SUDARA NIKAD VEĆI: TESLA POVLAČI 475.000 VOZILA ZBOG TEHNIČKIH GREŠKI! Dva problema su ključna, ali iz kompanije ĆUTE!

Autor: Republika

Razonoda

31.12.2021

07:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki regulator za bezbednost na putevima objavio je da na vozilima na električni pogon čuvene kompanije postoje ozbiljne greške koje značajno povećavaju rizik od udesa.

RIZIK OD SUDARA NIKAD VEĆI: TESLA POVLAČI 475.000 VOZILA ZBOG TEHNIČKIH GREŠKI! Dva problema su ključna, ali iz kompanije ĆUTE!

Foto: Tanjug/AP

Vlasnik kompanije "Tesla" Ilon Mask u jednom od svojih vozila

Američki proizvođač električnih automobila Tesla povući će 475.000 vozila modela 3 i modela S kako bi se pozabavio problemima retrovizora i haube koji povećavaju rizik od sudara.

Tesla će povući 356.309 modela 3 vozila proizvedenih između 2017. i 2020. zbog problema sa zadnjom kamerom i 119.009 modela S vozila zbog problema sa haubom. Utvrđeno je da model 3 može da ošteti kabl retrovizora prilikom otvaranja i zatvaranja prtljažnika, što može da blokira pogled na put i da dovede do sudara.

Model S, sa druge strane, ima problema sa pričvršćivanjem haube, što bi moglo dovesti do njenog otvaranja i blokiranja vetrobranskog stakla, a takođe uključuje rizik od sudara.

- Tesla je rekao da nisu bili svesni da su problemi već izazvali sudar, povredu ili smrt - rečeno je u saopštenju Američkog regulatora za bezbednost na putevima (NHTSA). 

Ukupan broj vozila koje će kompanija povući gotovo je jednak broju isporučenih automobila prošle godine.

Inače, informacija o povlačenju vozila nije bila dostupna za komentar u Tesli.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading