STIŽE MISTERIOZNI MODEL BMW M: Specijalna verzija povodom 50.rođendana

Autor:

Razonoda

22.12.2021

07:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sledeća godina će biti veoma dinamična za BMW jer već znamo da će debitovati nekoliko performantnih modela. Novi M2, M4 CSL, XM i iX M60 će imati premijeru tokom 2022. godine, ali možda se i najviše čeka M3 Touring u produkcijskoj formi.

STIŽE MISTERIOZNI MODEL BMW M: Specijalna verzija povodom 50.rođendana

Foto: youtube.com/printscreen

Pored toga stiže i obnovljena Serija 7 kao i potpuno električni i7 koji će imati performantnu verziju sa oznakom M60. Uz to, očekuje se i jedan misteriozni M model o kojem se za sada ne zna puno.

Sportsko M odeljenje BMW će tokom 2022. proslaviti 50 godina postojanja, a povodom ovog jubileja sprema se mnogo iznenađenja.

BMW M3 i M4 će dobiti specijalne verzije “50 Jahre”, ali će biti predstavljen još jedan model koji će biti nešto više od tipične ekskluzivne edicije postojećeg automobila. Ranije tokom ove godine, na Nirburgingu je fotografisan prototip koji bi mogao da predstavlja misteriozni model koji će debitovati tokom 2022. Ovaj automobil ima LED dnevna svetla u crvenoj boji, masku hladnjaka sa crvenim motivima i izgleda prilično agresivno. Jasno je da je baziran na BMW M8, ali je bavarska kompanija već saopštila da M8 CSL neće biti dostupan.

 

 

I dalje nije jasno da li je ovaj prototip samo tizer za neku snažniju verziju Serije 8 ili testna mula za neki novi automobil. Nadamo se da se radi o duhovnom nasledniku modela M1, prvog automobila koji je napravljen isključivo u M izdanju. BMW M odeljenje je već predstavilo koncept hibridnog modela XM, ali fanovi žele da vide sportske automobile a ne performantne SUV.

BMW je saopštio da će linijske “šestake” i V8 motore koristiti do kraja ove dekade, što ne mora da znači da će misteriozni automobil koji stiže sledeće godine imati motor sa unutrašnjim sagorevanjem, ali mi se nadamo da hoće. Sve u svemu, biće ovo uzbudljiva godina za fanove BMW.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading