Izlečite tvrde pete i rešite se akni: Pogledajte koliko je moćan pirinač u službi lepote!

Autor: Republika

Lifestyle

18.11.2018

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osim hranljivih i zdravstvenih prednosti, pirinač ima i svoju bjuti stranu, pa je tako sastavni deo mnogih kozmetičkih preparata

RepublikaFoto: pixabay.com

Pirinač je jedna od namirnica koja se u mnogim domaćinstima nađe nekoliko puta nedeljno na jelovniku zahvaljujući svojim blagotvornim učincima na ljudski organizam. 

Zbog velike količine antioksidansa pomaže u nezi lica i tela. Utiče na sjaj kože, ublažava masnoću i leči upalne procese poput crvenila, alergija i lakših rana.

Bogata je vitaminima B koji stimulišu rast i obnovu ćelija, usporavaju njihovo starenje, što daje blistav izgled i sjajan ten.

Pirinčana vodica kao tonik

Pirinač i voda, to je sve što vam je potrebno da sami pripremite preparat za lice, ali i za kosu. Umivanje lica vodom u kojoj se kuvao pirinač, kožu čini mekšom i može poslužiti kao odlična zamena za tonik.

Pomaže kod smanjenja pora na licu. Operete li kosu pirinčanom vodicom kosa će dobiti poseban sjaj.

Priprema:

Vodu u kojoj se kuvao pirinač nanesite na lice i ostavite da se osuši. Kada vam lice bude potpuno suvo, obrišite ga vatom namočenom u destilovanu vodu.

Možete je koristite i za brzinsko ulepšavanje lica i uklanjanje masnog sjaja s kože.

Piling od pirinča

Napravite li sami piling za lice od pirinča, možete se s lakoćom rešiti ružnih bubuljica ili bolnih akni.

Za masnu kožu napravite piling od pirinča u kombinaciji sa kafom, sodom bikarbonom ili mlekom. Oni će regulisati prirodan rad žlezda zaduženih za lučenje masnoće. Lice više neće biti masno, već sveže i sjajno.

Za jako suvu kožu, odlično je rešenje kombinacija pirinča i maslinovog ulja.

Maslinovo ulje  otvara pore lice, a upravo zbog zatvorenih pora dolazi do probleme sa suvom kožom. Pomaže kod uklanjanja mrtvih ćelija, pomažući telu kod prirodnog procesa samoobnavljanja. Odumrle ćelije kože možete odstraniti i uz pomoć pilinga od pirinča i meda, akoristite ga za uklanjanje tvrde kože s peta.

Pola šoljice pirinča usitnite i dodajte u smesu 2 dcl jabukovog sirćeta i 2 kašike meda. Dobro izmešajte i smesu utrljajte u tvrdu površinu kože na petama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading