RUSI PORUČUJU: Uklonite bradavice smokvom i lukom

Autor:

Lifestyle

20.08.2018

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre nego što potrošite mnogo novca da biste uklonili mladeže i masno tkivo sa kože, probajte da sami rešite problem pomoću namirnica koje nam daruje priroda.

RepublikaFoto: pixabay.com
Smokva je izuzetno korisna u borbi sa kožnim izraslinama

Bradavice, mladeži i masno tkivo su bezazleni, ali često nesnosni problem. Međutim, pre nego što potrošite mnogo novca da biste ih uklonili, probajte da sami rešite problem prirodnim putem bez odlaska pod hirurški nož. Evo kako se narodna ruska medicina bori sa ovim problemom.

BRADAVICE

Kokosovo ulje i ulje origana

Pomešajte dva ulja i utrljavajte na bradavice triput dnevno. One vremenom postaje sve tamnije dok naposletku ne odumru. Uklanjanje bradavica na ovaj način može da potraje od tri nedelje do dva meseca.

Mlečika

Da biste napravili preparat za uklanjanje bradavica od mlečike, potrebno je najpre da isperete u devet voda 100 g masti, a zatim da dodate sedam sitno iseckanih cvetova mlečike. Kuvajte ovu mešavinu na tihoj vatri dva sata, a zatim je procedite i pustite da se ohladi. Mažite bradavicu dva puta dnevno, ujutru i uveče.

Pasta za uklanjanje bradavica

Pomešati sodu bikarbonu i ricinusovo ulje u gustu kremu i nanati na izraslinu, pa ostaviti da odstoji tokom noći. Za 10 dana bi bradavica trebalo da otpadne.

Soda bikarbona će isušiti bradavicu, dok će ricinusovo ulje očistiti i omekšati kožu. Ricinusovo ulje može se koristiti i samostalno.

Rusa trava

Ova biljka ima baktericidno svojstvo. Napraviti sok od nje i njime mazati bradavice.

Foto: pixabay.com

Luk

Iseckajte i posolite glavicu crnog luka, pa ostavite da prenoći i pusti sok. Dobijenom tečnošću mažite bradavice dvaput dnevno. Beli luk izgnječite viljuškom i stavite deo na bradavicu, pa preko zalepite flaster.

Čuvarkuća

Pomešati supenu kašiku ceđenog soka čuvarkuće sa decilitrom vode i 200 grama svinjske masti. Staviti mešavinu na ringlu sve dok se mast ne otopi, a zatim presuti u teglu i čuvati u frižideru. Mažite bradavicu nekoliko puta dnevno.

Smokva

Iako ga mnogi smatraju otrovom, mleko smokve se pokazalo kao veoma efikasno za otklanjanje bradavica. Kad se odlomi list smokve sa drveta ili sam plod, videćete na tom mestu beli sok ili mleko. Mažite bradavicu dva puta dnevno. Pustite da se osuši, a zatim isperite mlakom vodom i ponavljajte postupak sve dok bradavica u potpunosti ne otpadne.

Propolis

Namažite propolis na bradavicu i zalepite flasterom. Držite tako dva, tri dana i ponavljajte postupak sve dok bradavica ne nestane.

Jabukovo sirće

Natopite gazu jabukovim sirćetom i stavite na bradavicu svako veče pre spavanja. Možete i nekoliko kriški limuna potopiti u jabukovo sirće i ostaviti dve nedelje. Nakon toga kriškama trljajte bradavice i one će za kratko vreme da se povuku. Najbolje je koristiti domaće sirće.

RepublikaFoto: pixabay.com

SAVET PLUS

Takođe, veoma je važno svakodnevno jačati imunitet jer je on najvažniji u borbi protiv infekcija i virusa.

MLADEŽI

Kim

Napravite pastu od kima i vode. Ovaj preparat nanosite na mladeže tri nedelje.

Foto: pixabay.com

Karfiol

Izmiksajte karfiol i mažite mladeže svakodnevno u periodu od dve nedelje. Mladež bi trebalo da nestane bez ikakvih tragova na koži.

Jabukovo sirće

Umočite peškir u sirće i nekoliko puta dnevno pređite njime preko mladeža. Postupak ponavljajte svakodnevno, sve dok mladeži ne nestanu. To može potrajati i do dve nedelje.

Lan i med

Ulje lana pomaže pri uklanjanju mladeža, dok med pomaže u sprečavanju infekcije i ožiljaka. Operite deo oko mladeža mlakom vodom i osušite, a zatim premažite mešavinom kašičice praha lanenog semena i lanenog ulja i meda, od kojih ste prethodno napravili pastu. Prekrijte gazom i posle sat vremena ponovo operite mlakom vodom.

MASNO TKIVO

Fitolog Tatjana Nikolajevna Bobrovska savetuje primenu sledećih recepata kod masnog tkiva.

- Napravite obloge od odvara od tuje tako što ćete iglice preliti 60 procentnim alkoholom i ostaviti da odstoji dve nedelje. Nakvasite komadić vate ili tupfer i zalepite flasterom na masno tkivo, najbolje pred spavanje. Manji lipom se može ukloniti u roku od dve nedelje, a za veći je potrebno najmanje mesec dana. Razlaže masno tkivo ne ostavljajući ožiljke.

- I biljka zlatni brk dobra je za uklanjanje mladeža. Isitnite je i pričvrstite komadom tkanine i zavojem na masno tkivo, pa ostavite da odstoji 12 sati. Terapiju ponavljati svaki drugi dan.

- Napravite ujednačenu smesu od meda i brašna i nanesite sloj debljine do jedan centimetra na masno tkivo. Zaštitite gazom. Ostaviti da odstoji jedan dan (najbolje 36 sati), pa naneti novi sloj i ponoviti tako pet puta. Posle toga bi trebalo da vidite poboljšanje.

RepublikaFoto: pixabay.com

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading