4 stvari koje NIKAKO NE BI TREBALO DA PERETE u lavabou ili kadi

Autor:

Lifestyle

18.07.2018

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako vam treba da na brzaka operete laku, letnju majicu, verovatno ćete to uraditi u lavabou, ali ako ste pomislili da je to velika greška, znajte da nije. Vaš lavabo je u većoj opasnosti ako iznad njega skidate masku za lice ili ako korsitite gelove i sapune.

RepublikaFoto: pixabay.com

1. Maske za lice

Maske za lice i pilinzi su uglavnom pravljeni od gline i blata, i to je najveći razlog zašto ne bi trebalo da se nađu u odvodu. Ukoliko stavljate papirne ubruse u lavabo da biste uhvatili ostatke maske tokom skidanja, znajte da ni to nije najbolja ideja jer se ubrusi mogu razvodnjiti. Upotrebite sitno, mrežasto platno jer se u njemu zadržavaju krupnije čestice, a voda prolazi normalno.

2. Gelovi, sapuni i želei

RepublikaFoto: pixabay.com

Cev u vašem lavabou je kao arterija: ako je popunite mastima, zaglaviće se. Što su sapuni i gelovi bogatiji i luksuzniji, to su gori za odvod, jer se akumuliraju u cevi ispod odvoda.

3. Bombe za kupanje

RepublikaFoto: pixabay.com

Govoreći o kadi, bombe za kupanje su sjajne za opuštanje, ali su stvarno strašne za odvod. Ukoliko ih koristite, obavezno stavite mrežastu zaštitu za odovod.  Bilo šta što je u prahu može da izazove zapušavanje odvoda.

4. Kosa

 

 

Do sada bi svi trebalo da znaju da kosa može zapušiti i lavabo i kadu. Obavezno kupite mrežasti štitnik odvoda da biste uhvatili što više kose u njega.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading