ČUČANJ POMAŽE U VASPITAVANJU: Metode odgoja mališana u kraljevskoj porodici

Autor:

Lifestyle

08.07.2018

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vilijam i Kejt od Kembridža su često savijeni ili na kolenima dok pričaju sa svojim naslednicima jer znaju da je razgovor oči u oči veoma moćan i efikasan pošto tada deca znaju da imaju našu punu pažnju.

RepublikaFoto: twitter.com/YahooNews
Vilijam i Kejt sa decom

Vaspitavanje dece u kraljevskim porodicama je oduvek bio veoma važan zadatak. Najslavnija plemićka porodica živi u Velikoj Britaniji, pa je normalno što je najviše očiju uprto baš u njih. Međutim, otkako je princeza Dajana postala član, stvari prilikom vaspitavanja dece su se značajno promenile jer je ona pokušala da vaspitava sinove Vilijama i Harija poput "običnih ljudi" kako bi ih što više približila narodu. Očigledno da je Vilijam od Kembridža sa suprugom Kejt nastavio sa vaspitnim metodama svoje majke, a da su one i te kako uspešne pokazuje ponašanje njihove dece, koja se odlično vladaju prilikom svakog javnog nastupa. Srpski telegraf otkriva neke od metoda roditeljstva moderne britanske porodice.

KONTAKT OČIMA

Princ Vilijam i Kejt Midlton se često mogu videti kako čuče dok pričaju sa decom. Kejt to radi čak i kad nosi štikle, tako da dobija dodatne poene za trud. Eksperti za roditeljstvo kažu da je ključ u kontaktu očima, koji je veoma moćan i efikasan. Naime, deca znaju da imaju našu punu pažnju kada nam vide lice.

 

AKTIVNO SLUŠANJE

Vojvotkinja od Kembridža praktikuje relativno novu tehniku roditeljstva koja se zove aktivno slušanje, primetile su kolege iz Dejli mejla. Metoda se svodi na to da aktivno slušate svoje dete i stavite mu to do znanja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

ISKRENO O OSEĆANJIMA

Vilijamu i Kejt je pričanje o osećanjima prioritet, otkrio je princ u intervjuu za Kalmzajn.

- Želimo da Džordž i Šarlot u toku odrastanja ne skrivaju svoje emocije. Posetili smo nekoliko škola u kojima se to praktikuje i bili smo oduševljeni slušajući decu kako pričaju o jako teškim temama na jako emocionalan način. Sa tim problem imaju i mnogi odrasli - otkrio je princ.

RepublikaFoto: facebook.com/Prince George of Cambridge

"NEVALJALA" MAMA

Princezu Dajanu će mnogi upamtiti, između ostalog, i po načinu na koji se ophodila prema sinovima. To je ostavilo dubok trag u životima Vilijama i Harija, a mlađi princ ju je jednom prilikom čak nazvao "najnevaljalijim roditeljem" jer im je život učinila zabavnim.

- Bila je jako neformalna i volela je da se zabavlja. Shvatala je da život postoji i izvan kraljevske palate - rekao je Hari. Jednom prilikom je otkrio i da ih je ona uvek ohrabrivala da budu normalni.

- Često nas je vodila da jedemo burgere, u bioskop i vozila nas je sa spuštenim krovom u svom starom BMW. Mislim da je sve to bilo deo nje kao majke - prisetio se Hari.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

ZNAČAJ PRIVATNOSTI

Kraljica Elizabeta je postala monarh kada su njena deca bila jako mlada. Zbog obaveza je morala da ih ostavlja sa dadiljama i insistirala je na tome da se detalji iz njihovog života ne objavljuju u medijima. To im je omogućilo da odrastu u relativno normalnim uslovima daleko od budnog oka javnosti. Dakle, deci treba omogućiti normalan život, bez obzira na to da li su u žiži javnosti.

PODRŽITE NJIHOVE STRASTI

Elizabetina deca su od nje nasledila njenu strast prema jahanju. Ona ih je u tome ohrabrivala, a posebno ćerku princezu Anu. Ova strast je nasledna, pa je tako mali princ Džordž, sin Kejt i Vilijama, već počeo sa časovima jahanja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mala Šarlot

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading