LAKO I LJUTO: Rusi se lukom i renom bore protiv herpesa

Lifestyle

06.06.2018

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Herpes se ispoljava kao vodenasti osip na usnama, a ponekad se može pojaviti i na drugim mestima na telu. Dr Malahov otkriva uspešne ruske metode lečenja.

RepublikaFoto: pixabay.com
Luk je odličan u borbi protiv herpesa

Tinkture i različite masti od belog i crnog luka, rena, ljute paprike, jaja, samo su neki od ruskih recepata koji pomažu u borbi protiv jednog od najzastupljenijih virusa na svetu - herpesa. Ovaj virus ispoljava se kao vodenasti osip na usnama, a ponekad se može pojaviti i na drugim mestima na telu. Ukazuje na to da je organizam napadnut, a ima latentno razarajuće dejstvo.

U nosu i ždrelu

Mada je čovečanstvo odavno upoznato s bolestima izazvanim virusom herpesa, stalnu pažnju naučnika herpes je skrenuo na sebe tek posle pojave HIV. Ispostavilo se da sve osobe s narušenim imunitetom uglavnom imaju neki vid herpesa i zato su ga nazvali rođenim bratom HIV.

- Herpes ukazuje na to da je pogođen imunosistem. Napad herpesa nije tako strašan kao HIV, ali sreće se mnogo češće. Nažalost, prema podacima SZO, smrtnost usled herpesa na drugom je mestu posle gripa. Ispitivanja su pokazala da je virusom herpesa pogođeno više od 90 odsto ljudi u svetu. Do pete-šeste godine dete uspe da "uhvati" herpes - kaže Genadij Malahov, pisac i ruski lekar tradicionalne medicine.

On navodi da se virus razmnožava u nosu i ždrelu, gde je toplo i ima obilje sluzi.

Prevencija

- Sve to nastaje kao posledica nepravilne ishrane. Dalje se putem krvi raznosi po organizmu, nalazi sklonište u čvorovima perifernog nervnog sistema kičmene moždine, odakle i započinje sa svojim "izletima" i tajnim uništavanjem organizma. U starijem dobu, kad je organizam znatno slabiji, herpes putem mnogobrojnih oboljenja signalizira da je tu - upozorava Malahov.

Virus herpesa nalazi se svuda: u krvi, mokraći, spermi, pljuvački, čak i u suzama! Mnogi lekari uvereni su da su i rak, pijelonefritis, nefritis, reumatoidni artritis, dijabetes, miokarditis i druga oboljenja takođe posledica dejstva virusa, od kojih je jedan herpes. To je tihi razarač organizma i imuniteta.

- Savremena medicina kaže da se možemo rešiti osipa herpesa, izbeći komplikacije i poboljšati imunitet, ali da se ne možemo u potpunosti izlečiti. Međutim, ruska narodna medicina je drugačijeg mišljenja. Kao preventivnu meru, pre svega, treba podići svoj moral, svest i samo disciplinu. Neobične polne veze i povlađivanje svojim čudnim polnim zahtevima najverniji su put ka zarazi genitalnim i običnim herpesom - naglašava Malahov.

Ruski recepti za lečenje herpesa

Dve kašičice cvetova suručice i kašičicu cvetova nevena stavite u litarsku teglu i prelijte s pola litra vodke. Prekrijte najlon kesom i ostavite da na tamnom mestu odstoji mesec dana, povremeno mućkajući. Procedite i u slučaju herpesnog osipa na usnama, na bolno mesto stavljajte vatu natopljenu ovom tinkturom dva do tri puta dnevno po 15 do 20 minuta. Ukoliko se herpes pojačao, dodatno pijte tinkturu - kašičicu sa 100 ml vode tri puta dnevno tokom pet dana.

U slučaju herpesa zostera pamučnu tkaninu nakvašenu ovom tinkturom stavljajte na mesta osipa i pijte po kašiku sa 200 ml vode tri do četiri puta dnevno. Ukoliko na vreme počnete sa lečenjem, herpes zoster možete izlečiti za samo nedelju dana.

Foto: pixabay.com
Tekst potpisa

Beli luk i jelovo ulje

Protiv herpesa je dobar običan beli luk: izgnječite čen belog luka i utrljajte u prišteve peko noći. Radite tako sve dok prištevi ne zarastu. Preko dana na svaka dva sata herpesni osip mažite jelovim uljem. Ova procedura doprinosi brzom zarastanju sluzokože. Pomenuta sredstva imaju jak protivvirusni efekat zahvaljujući prirodnim fitoncidima u njima.

Pomaže i čađ

Zgužvajte list čistog papira i zapalite ga u posudi. Kad papir izgori, izbacite pepeo. Na dnu posude ostaće naslaga smeđe boje. Tim slojem namažite herpes pomoću štapića za uši. Ponovite to još dva puta.

Flaster od jaja

S unutrašnje strane kokošjeg jajeta skinite opnu i lepljivu stranu prislonite na obolelo mesto.

Crni luk

S glavice crnog luka odsecite koren, a kad se pojavi mlečnobela tečnost, tim delom istrljajte kožu oko usana čim uočite prve simptome herpesa. Na tom mestu neće se pojaviti mehurići.

Foto: pixabay.com

Smesa protiv groznice

U 100g domaćeg jogurta izmešajte dve kašičice instant kafe. U to dodajte po kašiku meda i kukuruznog brašna, može i malo oksalne masti, pa dobro promešajte. Dobijenom smesom namažite mesta pogođena groznicom. Kad se smesa osuši i otpadne, ponovite proceduru. Radite tako nekoliko puta dnevno i herpesni osip će se zaustaviti i zarasti. Ovo sredstvo možete koristiti i preventivno tako što ćete namazati usne pre izlaska na hladno.

Šibice sprečavaju mehuriće

Ukoliko vam se pojavljuje herpes, uzmite šibicu, obložite vrh pljuvačkom i mažite osip nekoliko puta dnevno. Herpes će odmah početi da se suši, stvarajući krastice i sve će proći. Ukoliko se namažete čim osetite zatezanje kože, mehurići se čak neće ni pojaviti.

Foto: pixabay.com

Paprika i ren

Da biste se oslobodili genitalnog herpesa, malo više od polovine litarske tegle napunite jednakim delovima ljute paprike i korenja baštenskog rena samlevenog na mašini za meso. Prelijte votkom do vrha i ostavite na tamnom mestu dve nedelje, povremeno mešajući. Procedite kroz gazu od dva do tri sloja. Pijte po kašiku tinkture ujutru i uveče 15 do 20 minuta pre jela, a možete je i rastvoriti u pola čaše vode.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading