SPREMNI ZA MATURU: Stilista otkriva kako da zablistate

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati stilista Nemanja Pantelić savetuje kako da odaberete pravu odevnu kombinaciju za ovu priliku, a da to bude u skladu sa mestom slavlja, vašim uzrastom i modnim afinitetima.

RepublikaFoto: pixabay.com
Osmeh je najlepši ukras za svaku odevnu kombinaciju

Sezona proslava mature je u toku, a odabir odeće za ovo specijalno veče jedan je od najvećih zadataka svršenih srednjoškolaca, posebno devojaka. Većina njih se, naravno, odlučuje za haljinu, dok muškarci oblače odela.

Foto: facebook.com/Nemanja Pantelic
Namanja Pantelić

Stilista i modni kreator Nemanja Pantelić za portal Republika.rs otkriva koja je razlika između male i velike mature i savetuje kako da odaberete pravu odevnu kombinaciju za ovu priliku, a da ne podlegnete vulgarnom trendu oblačenja, koji, nažalost, propagiraju rijaliti-zvezde jer imaju ogroman medijski prostor.

- Ranije generacije maturanata su skromnije slavile i razlika između male i velike mature je bila veća. Danas se čak i roditelji utrkuju da njihovo dete bude najlepše, skupoceno obučeno, pa to prelazi i u razbacivanje. Platiti posebno frizera, šminkera, cipele i haljinu predstavlja izuzetno veliki trošak za porodicu. Sa druge strane, uzori današnjih mladih devojaka su pogrešni, a tu je i nepoznavanje koja haljina je za koju priliku. Da li zaista neko od 13-14 godina zna šta želi ili je to samo prikaz statusa u društvu? - pita se Pantelić i kaže da da haljina za maturu treba da bude malo drugačija i sa nekom forom ili detaljem koji će samo ona imati i po čemu će se razlikovati.

- Ono što je osnovno je da sagledamo pravilno sebe, šta je to što nama stoji lepo, koje delove želimo da prikrijemo, a šta da istaknemo. Predlažem da čujete savete prijatelja i porodice, pa tek onda donesete odluku. Ne savetujem predugačke haljine koliko god bile lepe jer su nepraktične ukoliko želimo da igramo celo veče. Previše dekoltirane haljine, takođe, nisu primerene devojčicama jer se tu lako sklizne u vulgarno. Dužinu haljine je najbolje odrediti prema sebi. Ako je neko niži, bolje da nosi kraću haljinu da bi izgledalo da ima duže noge i skladnu proporciju. Treba obratiti pažnju i na materijal, desen, čipku, šljokice itd. Previše kitnjasto nikada ne izgleda zanimljivo, ekspresivne i jarke boje nisu dobre, a pravi izbor su pastelni meki tonovi. Ako su nam uzor neke pevačice i njihove haljine, treba znati da je jedno scenska odeća, a potpuno drugo matura - objašnjava poznati stilista.

Odabir odeće umnogome zavisi i od lokacije na kojoj je proslava.

- Treba se upoznati sa prostorom i koliko je elitno mesto jer, ako obučete i najlepšu haljinu na nekom lošem mestu, ona neće doći do izražaja. Sve treba biti skladno i sa merom i ponajviše u skladu sa godinama - savetuje poznati srpski kreator.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading