ZBOGOM DEKOLTEU I MINI-SUKNJI: Od Kalifornijske devojke do britanske princeze

Autor:

Lifestyle

23.05.2018

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Megan Markl je postala članica britanske kraljevske porodice, pa će morati da se pridržava pravila i u mnogome promeni stil oblačenja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Princ Hari i Megan Markl

Megan Markl se udala za britanskog princa Harija i sada živi san mnogih devojčica širom sveta. Ova funkcija sa sobom vuče mnogo privilegija, ali postoje pravila i protokoli kojih će morati da se pridržava. To se posebno odnosi na oblačenje, što bivšoj ikoni stila, glumici i blogerki sigurno nije lako palo. Naime, odmah po ulasku u vezu sa Harijem završila je glumačku karijeru, da bi ubrzo posle veridbe zatvorila sve naloge na društvenim mrežama i uklonila sve fotografije iz prošlosti jer se ne uklapaju u njen budući život. Odmah potom otvoreni su novi nalozi na njeno ime, ali isključivo sa fotografijama koje je odobrila njena nova porodica. Srpski telegraf otkriva pravila za sve dame iz kraljevske porodice, kojih sada i Megan mora da se pridržava.

NEUTRALAN LAK ZA NOKTE

Lažni i obojeni nokti se ne praktikuju u kraljevskoj porodici jer se smatraju vulgarnim. Dame uglavnom koriste neutralni providni lak.

KRATKE SUKNJE I ŠORTSEVI

Poznato je da kraljica Elizabeta nije ljubitelj šortseva i kratkih suknji. Zbog toga pripadnice kraljevske porodice ne nose haljine dužine iznad kolena.

DEKOLTE ZABRANJEN

Jedna od stvari koje se retko viđaju u kraljevskoj porodici su duboki dekoltei. Jedno od pravila oblačenja nalaže da se oni izbegavaju, a to sada poštuje i Megan.

Foto: instagram.com/meghanmarkle
Više neće moći da pokazuje gole noge

UVEK UNIHOP

Damama u kraljevskoj porodici se preporučuje da uvek nose unihop i ne pokazuju gole noge u javnosti. Megan je ovo pravilo već prekršila jer nije nosila unihop na objavljivanju veridbe, zbog čega su je mnogi u britanskoj javnosti kritikovali.

NIKAKO POCEPANE FARMERKE

Megan se više puta u javnosti pojavila u pocepanim farmerkama. To je modni detalj kojeg će morati da se odrekne jer one nisu dozvoljene u kraljevskoj porodici. Farmerke su, inače, dozvoljene jedino u zasebnim ležernim okolnostima, poput šetnje psa.

CRNA ODEĆA KAD PUTUJE

Od kada je 1952. godine umro Elizabetin otac dok je ona bila u posetu Keniji, članovi kraljevske porodice uvek sa sobom nose tamnu odeću kada putuju u slučaju da neko od zvaničnika umre. Sadašnja kraljica tada nije imala tamniju odeću kod sebe, pa je morala da se presvlači u avionu kada je sletela u Veliku Britaniju.

BEZ CIPELA SA PUNOM ŠTIKLOM

Obuća sa punom štiklom, kao i sa platformom nije striktno zabranjena, ali je kraljica ne voli, pa se u njenom prisustvu ne nosi. Kejt Midlton ih obožava i ne pridržava se tog pravila, pa će možda i Megan krenuti njenim koracima. Takođe, protokol nalaže da se ne nose otvorene cipele, koje otkrivaju prste.

NIKAKO VELIKE TORBE

Žene iz kraljevske porodice nose samo male elegantne torbice, pa će Megan morati da se oprosti sa velikim brendiranim torbama. Navodno, male torbice daju izgovor damama kraljevske porodice da se ne rukuju sa ljudima, a princeza Dajana, koja je redovno kršila ovo pravilo, njome je pokrivala dekolte kada je izlazila iz automobila.

Foto: Tanjug/AP
Zbogom oskudna odećo - Megan će ubuduće biti dobro obučena

BEZ OSKUDNE I PROVIDNE ODEĆE

Iako je na zvaničnim vereničkim fotografijama nosila dugačku haljinu sa zlatnim nitima na providnoj tkanini, to je svakako Meganino poslednje pojavljivanje u ovakvom modnom izdanju u javnosti jer oskudna i providna odeća nije dozvoljena.

KAPUT SE NE SKIDA U JAVNOSTI

Dame iz kraljevske porodice ne smeju da skidaju kaput u javnosti, tako da će, kada dođe hladnije vreme, Megan moći kaputa da se oslobodi jedino u zatvorenom prostoru gde javnost nema pristup.

ŠEŠIR

Kraljica Elizabeta se u javnosti gotovo ne odvaja od šešira. Ono što je manje poznato je da dame šešir moraju da skinu posle šest sati po podne, kada na glavu stavljaju tijare i drugi nakit.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading