ZATVORENA BEOGRADSKA NEDELJA MODE: Kolekcija Boška Jakovljevića proglašena za najbolju

Autor:

Lifestyle

15.05.2018

11:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dodelom nagrada na krovu beogradskog hotela Metropol zatvorena je 43. Beogradska nedelja mode.

RepublikaFoto: Đorđe Tomić
Model Boška Jakovljevića

Bazarovu nagradu "Marija Kranjc" za najbolju kolekciju na 43. Beogradskoj nedelji mode dobio je kreator Boško Jakovljević, a za ličnost od stila proglašena je glumica Marija Bergam.

RepublikaFoto: Đorđe Tomić
Marija Bergam

Nagradu "Textil Designer Award", koju dodeljuje kompanija "Textil", za najboljeg kreatora dobila je Tijana Milutinović koja je na ovoj Nedelji mode prikazala kolekciju "The Case of the Passersby". Tijana će od "Textila" kao nagradu dobiti materijale za izradu nove kolekcije.

RepublikaFoto: Đorđe Tomić
Model Tijane Milutinović

"BFW Instashot" nagrada za najboljeg mladog fotografa dodeljuje se već 3 godine. Nagrada je dodeljena Nenadu Karliću, koji je uspeo da uhvati najinteresantnije momente u bekstejdžu i da istakne svoju fotografsku viziju posebnom estetikom. On kao nagradu dobija samostalnu izložbu na sledećem, 44. BFW - u.

RepublikaFoto: Đorđe Tomić
Šminka - Marko Nikolić

"Lepota i zdravlje" tradicionalno dodeljuju nagrade za najbolju šminku i frizuru na BFW - u. Za najbolju šminku proglasili rad Marka Nikolića za reviju Ane Ljubinković, a za najbolju frizuru nagradu je poneo "Matrix", tim za reviju Tamare Paun.

RepublikaFoto: Đorđe Tomić
Frizura - Matrix

Manekeni su važna karika kvalitetne prezentacije kolekcija na BFW - u, svaki dizajner ih pažljivo bira, a brojnost manekena  i različitost njihovih fizionomija ukazuje na različite dizajnerske koncepte i vizije. Među devojkama se istakla Teodora Tomić, novo lice Modnog Sutdija "Click". Kod momaka se istakao Igor Ivanović, mladić koji već nekoliko sezona pleni svojim nesvakidašnjim, univerzalnim lookom i na taj način radi i muške i ženske revije.

RepublikaFoto: Đorđe Tomić
Teodora Tomić

Magazin "Gloria" je "Gloria Glam" nagradu dodelila Jeleni Ivanović Tomašević, sa obrazloženjem da ona uvek deluje svetski. Na njoj i najjednostavniji komadi izgledaju glamurozno, uprkos tome što na licu nema ni prstohvat šminke. Za više od 20 godina prisustva na javnoj sceni nije prešla na drugu stranu ulice, tamo gde stanuju površnost i jeftina senzacija.

RepublikaFoto: Đorđe Tomić
Dobitnica nagrade "Gloria Glam" - Jelena Ivanović Tomašević

Nagrada "Dragana Ćosić" dodeljena je Suzani Zlatanović (Luna Lu), koja već godinama prati modna dešavanja i promoviše domaće kreativne snage.

RepublikaFoto: Đorđe Tomić
Luna Lu

Portal "Wannabemagazine" dodelio je nagradu za najbolju digitalnu prezentaciju. Dobitnica ove nagrade je kreatorka Ana Ljubinković, koja se po njihovom mišljenju izdvojila od kolega kvalitetom, konceptom i redovnim objavama svojih postova na društvenim mrežama.

Bilans ovogodišnje Beogradske nedelje mode: više od 9000 posetilaca, 26 revija, 63 kreatora, 120 manekena, 15 brendova i pet umetničkih programa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading