Sok od bagrema prepun vitamina C, evo kako da ga napravite!

Autor: detinjarije.com

Lifestyle

01.05.2018

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sok od bagrema čuva sva hranljiva i lekovita svojstva ove biljke.

RepublikaFoto: pixabay.com
Beli bagrem pun vitamina C

Sezona belog bagrema je počela, a dok je ovo čudesno i mirišljavo drvo u cvatu, idealna je prilika da probate izvrstan i zdrav napitak neponovljivog ukusa kakav može imati jedino bagrem.

Beli mirišljavi cvetovi izlučuju mnogo nektara, a ukusni su i kao sok, čaj, u salatama ili pohovani. Sadrže puno vitamina C, eterična ulja, smole, flavonski gligozid, akacin.

Mada se od bagrema može praviti sirup na isti način kao i od cvetova zove, mi vam predlažemo da probate i sveži sok od bagrema u kome ostaju očuvana sva hranljiva i lekovita svojstva ove biljke.

Postupak:

Cvetovi bagrema najpre se beru dok se još otvaraju, jer su tada najbogatiji zdravim sastojcima. Ubrane grozdove ređajte u staklene tegle, dok se ne napune.

Prokuvajte vodu i ostavite da se ohladi, a zatim napunite tegle vodom, u svaku dodajte sok od jednog limuna, poklopite i ostavite da odstoji 24 sata. Nakon toga sok procedite i dodajte meda taman toliko da sok bude malo jače sladak, jer se pre služenja razblažuje sa vodom u razmeri 1:1.

Od svake tegle dobićete oko pola litre čistog soka, što znači da prilikom mešanja sa vodom dobijate 1 litar soka po tegli. Sok treba piti odmah, a do upotrebe ga čuvajte u frižideru, najviše nekoliko nedelja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading