Pol deteta zavisi od oca, i to od ovog faktora!

Autor: Republika

Lifestyle

30.04.2018

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stručnjaci su došli do zaključka da se muškom linijom prenosi za sada neotkriveni gen koji određuje procenat X i Y hromozoma u spermatozoidima, a pretpostavlja se da se taj gen javlja u tri moguće varijante (alela).

RepublikaFoto: pixabay.com
Lako ćete pogoditi kojeg pola će biti vaša beba

Rezultati koji su zasnovani na analizi podataka o gotovo 600.000 ljudi, pokazali su da muškarac koji ima više braće ima veću šansu da dobije sina, dok muškarac sa mnogo sestara ima veće šanse da dobije ćerku.

Pol deteta određuje otac, budući da muškarci nose odlučujući "ženski" X ili "muški" Y hromozom, dok jajne ćelije nose samo X hromozome. Stručnjaci su došli do zaključka da se muškom linijom prenosi za sada neotkriveni gen koji određuje procenat X i Y hromozoma u spermatozoidima, a pretpostavlja se da se taj gen javlja u tri moguće varijante (alela).

Ipak, nemojte ovo uzeti zdravo za gotovo. Dok se beba ne rodi, ništa nije pouzdano. Ne zaboravite da čak i ultrazvučni pregled kojim se može utvrditi pol već 18 do 20 nedelja od začeća ostavlja mogućnost greške od pet posto, tako da bi možda bilo bolje da s opremanjem dečije sobe sačekate dok se i lično "ne upoznate" sa bebom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading