MODA IZ UGLA PROFESIONLNOG FOTOGRAFA: Otvorena je izložba "BEHIND THE SCENES" Davida Đorđevića

Autor:

Lifestyle

25.04.2018

13:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sinoć je u galeriji "U10" otvorena galerija mladog fotografa.

RepublikaFoto: Promo BFW
David Đorđević ispred svojih fotografija

U prostoru "Marsh Open Space" galerije "U10" sinoć je otvorena izložba fotografija "BEHIND THE SCENE", Davida Đorđevića , aktuelnog pobednika konkursa "BFW Instashot". Ovaj mladi fotograf, student Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, smer fotografija, fokusiran je na modnu, ali se takođe bavi i travel, produkt i fine art fotografijom. Iza sebe ima nekoliko priznatih projekata i izložbi kao što su "Gunj" (Etnografski muzej, Beograd), "Refleksija memorije" (Muzej primenjene umetnosti, Beograd), "Oko Srbije" (UK Parobrod, Kulturni centar Novi  Pazar) i dr. Sarađivao je sa priznatim dizajnerima uključujući Draganu Ognjenović i Milicu Ratković, i umetnicima kao što su Ljuba Popović, Vladimir Veličković, Petar Omčikus i mnogim drugim.

Projekat "BFW Instashot" realizuje se i tokom ove Nedelje mode i organizatori sa zadovoljstvom konstatuju da je svake godine broj prijavljenih učesnika sve veći.

- Raduje nas činjenica da ćemo ponovo biti u prilici da neku novu mladu i talentovanu osobu nagradimo organizovanjem samostalne izložbe i na taj način učinimo njen rad vidljivijim brojnim ljubiteljima fotografije i umetnosti uopšte – izjavio je Nenad Radujević, direktor Nedelje mode.

RepublikaFoto: Promo BFW

David Đorđević

Pre otvaranja izložbe, u istoj galeriji održan je kružok "Ima li feminizma u modi" na kojem su učestvovale Aleksandra Lalić, modna dizajnerka, Ana Stefanović, modna novinarka, Katarina Lazarević, teoretičarka feminizma, a panel su moderirale modne novinarke Dunja Jovanović i Marija Radaković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading