KADA ČUJETE ZAŠTO JAPANCI KORISTE BRAŠNO U KUPATILU ODMAH ĆETE URADITI ISTO: Genijalni trikovi za čist i mirisan toalet!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj trik će vam olakšati čišćenje WC-a.

KADA ČUJETE ZAŠTO JAPANCI KORISTE BRAŠNO U KUPATILU ODMAH ĆETE URADITI ISTO: Genijalni trikovi za čist i mirisan toalet!

Foto: Shutterstock

Čišćenje kupatila može biti zamorno, a čišćenje WC šolje nikome nije omiljena aktivnost. Mnogi se osećaju nelagodno dok čiste ovaj deo kupatila, ali postoji jednostavan trik koji može olakšati ovaj posao - brašno.

Osveživači i dezinfekcija

Mirisni gelovi i slični proizvodi mogu delimično dezinfikovati wc šolju, ali neće se rešiti nakupljenih nečistoća. Redovno čišćenje je neophodno, ali umesto skupih hemikalija, jednostavan trik sa brašnom može biti efikasan.

Čišćenje WC-a brašnom

Brašno se može koristiti za uklanjanje kamenca, grube prljavštine, plesni i klica iz WC šolje. Ovaj jeftin alat može biti veoma efikasan, a sve što vam je potrebno je obično brašno koje imate u kuhinji.

Foto: pixabay.com

Čišćenje kupatila brašnom


Kako biste očistili WC šolju brašnom, jednostavno ga pospite po unutrašnjosti šolje, a zatim pripremite tečnost od limunske kiseline i vode koju ćete sipati u vodokotlić. Ostavite da deluje nekoliko sati ili preko noći, a zatim isperite. Brašno, zajedno sa limunskom kiselinom, će se pobrinuti za uklanjanje grube prljavštine, piše "Krstarica".

Prevencija kamenca

Ako imate problem sa kamencom u WC šolji zbog tvrde vode, svakodnevno posipanje brašnom zidova toaleta može pomoći u sprečavanju taloženja kamenca. Takođe, isti trik se može primeniti i za čišćenje umivaonika, spaljenih posuda, masnih mrlja na odeći i tuš kabine.

Korišćenje brašna za čišćenje WC šolje može biti jednostavan, jeftin i ekološki prihvatljiv način da se rešite nečistoća i osvežite svoje kupatilo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading