ZENICE, PROSEČNOST I STRUK: Osam neobičnih razloga zbog kojih nam neko deluje privlačnije od ostalih

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

22.04.2024

16:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pravila privlačnosti nije lako odrediti jer svako ima svoje individualne zahteve. Međutim, postoje detalji, često nesvesni, koji utiču na našu procenu nečije privlačnosti.

ZENICE, PROSEČNOST I STRUK: Osam neobičnih razloga zbog kojih nam neko deluje privlačnije od ostalih

Foto: Shutterstock

Kada se pomene fizički izgled, svi će se fokusirati na visinu, kosu ili obline, međutim, postoji čitav niz stvari koje utiču na naš prvi utisak.

Zenice

Ljudske zenice se šire pod uticajem različitih emocija, i što smo srećniji, one su sve veće. Zato su nam nesvesno privlačniji ljudi sa velikim zenicama, jer nam to pokazuje da su oni zainteresovani za nas.

Struk

Obim struka je uvek bio važna ženska karakteristika, i istraživanja pokazuju da, što je niža proporcija između struka i kukova, te žene su privlačnije muškarcima.

Lice

Simetrija lica je takođe veoma važna. Ljudima su privlačnije osobe sa simetričnim licem, jer njih je lakše "procesuirati". Takođe, simetrično lice se povezuje i sa dobrim genima.

Republika

Foto: Shutterstock

Sve je važno ako želite da ostavite dobar utisak

Prosečnost

Iako je u ljudskoj prirodi da se stalno traga za posebnim i savršenim, kada se radi o kriterijumu lepote, privlačnije su nam osobe prosečnog izgleda, bez obzira da li se tu radi o povezivanju s dobrim genima ili ponašanjem mozga.

Dijeta

Na osnovu nekoliko istraživanja, ustanovljeno je da su ženama privlačniji muškarci koji su jeli voće i povrće, od onih koji su ručali pastu ili meso.

Glas

Ne treba ni naglašavati koliko je ovo važan faktor. Takođe, poznato je da su ženama mnogo privlačniji muškarci s dubljim glasom jer se to povezuje sa zrelošću.

Miris

Ekstremno bitna stavka, naročito kada se u obzir uzmu i ženski hormoni. A priroda se pobrinula da je muškarcima miris žena naročito privlačan tokom ovulacije kada su ženski hormoni na najvišem nivou, što predstavlja znak plodnosti.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading