NEMOJTE SE VIŠE MUČITI, OVAKO ZAGREJETE AUTOMOBIL UJUTRU: Zaboravite na smrzavanje, TRIK zlata vredi!

Autor: M.O.

Lifestyle

22.01.2024

09:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogo će vam olakšati jutranji odlazak na posao.

NEMOJTE SE VIŠE MUČITI, OVAKO ZAGREJETE AUTOMOBIL UJUTRU: Zaboravite na smrzavanje, TRIK zlata vredi!

Foto: shutterstock

Niske temperature ove nedelje su iznenadile mnoge vozače, ostavljajući ih da drhte u svojim ledenim automobilima dok se spremaju za odlazak na posao.

Međutim, postoji nekoliko saveta koji mogu značajno olakšati ovo jutarnje mučenje.


Smatra se da je paljenje automobila nekoliko minuta pre nego što uđete u njega dobar način da se unutrašnjost automobila zagreje, ali postoje i efikasniji metodi. Pouzdani profesionalci za automatizaciju (TAP) su podelili korisne savete ovoj temi.
Republika

Foto: shutterstock

Zaboravite na jutarnje smrzavanje

U njihovom blog postu, stručnjaci preporučuju da pre vožnje smanjite temperaturu automobila na hladno i isključite ventilator. Nakon kratke vožnje, prebacite temperaturu na toplo i uključite ventilator. Na ovaj način, unutrašnjost automobila će se brže zagrejati nego kada biste odmah uključili maksimalnu temperaturu.


Ovaj trik možda deluje kontraintuitivno, ali kada razmislite o tome, ima smisla. Iskustva vozača su pokazala da je ova metoda zaista delotvorna i da se unutrašnjost automobila brže zagreva.

Kontrola klime olakšava zagrevanje

Za vozače koji imaju kontrolu klime, ovo pravilo ne važi, jer njihovi automobili automatski regulišu temperaturu. Ovo je još jedna prednost savremenih automobila koja olakšava vožnju u hladnim uslovima.

Uz ove savete, jutarnje vožnje u hladnim uslovima mogu postati prijatnije iskustvo za vozače. Sledite ove smernice i uverite se da će vaš automobil biti topliji i udobniji čim uđete u njega, čak i u najhladnijim jutrima.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading