SAKRIJTE SLATKIŠE U PLIŠANOM MEDI: Pretvorite stare igračke u korisne predmete

Autor:

Lifestyle

13.03.2018

23:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljudi često bacaju figurice i lutke koje su prerasli, a nisu svesni da u samo nekoliko koraka mogu od njih napraviti interesantne stvari i osvežiti svoj životni prostor.

RepublikaFoto: facebook.com/Bright Side/printscreen
Plišani meda može vrlo lako da postane tajna tegla

Neke od najlepših uspomena koje sa sobom nosimo iz detinjstva vezane su za igračke. Ljudi, nažalost, ne mogu zauvek da budu deca, pa se često desi da naše igračke završe u nekoj kesi na tavanu, budu date ili donirane, a neretko i bačene. Ukoliko ne znate šta ćete sa igračkama iz detinjstva, Srpski telegraf otkriva kako ih možete načiniti izuzetno praktičnim.

Foto: facebook.com/Bright Side/printscreen
Pazite da ih ne ređate jednog preko drugog

ČINIJA OD VOJNIKA

Retko koji dečak nema male figurice vojnika za simulaciju ratne zone u sobi. Od njih možete napraviti interesantnu činiju za voće. Osim igračaka, trebaće vam dve vatrostalne staklene činije (jedna veća, druga manja) i farba u spreju po izboru. Veću činiju obložite vojnicima, a preko njih stavite manju. Nastavite da ređate vojnike između dve činije, ali pazite da ne budu jedan preko drugog. Zatim ih pecite u rerni dok plastika ne počne da se topi i sjedinjuje. Kada se ohlade, dobićete ukrasnu činiju koju možete prefarbati u boju koju želite.

RepublikaFoto: facebook.com/Bright Side/printscreen

POKLOPCI SA ŽIVOTINJAMA

Životinjska farma od plastičnih figurica može da posluži za pravljenje ukrasa za tegle. Potrebni su vam lepak i farba u spreju. Zalepite stopala životinja za poklopac, a kada se osuše, prefarbajte dobijeni proizvod.

RepublikaFoto: facebook.com/Bright Side/printscreen

ZIDNI ČIVILUK OD ŽIVOTINJA

Gumene životinje mogu da budu veoma korisne ako više ne služe za igru. Od njih možete napraviti šareni čiviluk. Potrebne su vam testera, pravougaona letva (daska), farba u spreju i lepak. Testerom presecite figurice na pola. Polovine na kojima su glave i prednje noge prefarbajte u različite boje, a kada se osuše, zalepite ih lepkom za dasku obojenu u željenoj farbi. Budite pažljivi i precizni da vam neka od figurica ne bi štrčala. Dasku potom zakačite za zid.

Foto: facebook.com/Bright Side/printscreen

RAM OD AUTIĆA

Autići su sastavni deo odrastanja većine dečaka i obično ih mališani imaju na pretek. Od njih možete ukrasiti veći ram. Potrebni su vam lepak i lenjir jer ćete morati precizno da izmerite dimenzije. Zalepite autiće za ivice rama i dobićete okvir u kojem možete da čuvate omiljenu sliku.

RepublikaFoto: facebook.com/Bright Side/printscreen
Foto: facebook.com/Bright Side/printscreen
Ostavite dovoljno mesta kako bi tegla mogla da se zatvori

MEDA TEGLA

Plišani meda može vrlo lako da postane tajna tegla, u kojoj ćete čuvati omiljene slatkiše. Potrebni su vam plišani meda, makaze i jedna tegla. Makazama odsecite medi glavu i izvadite malo vate iz njegovog tela da biste mogli da ubacite teglu u njega i zalepite je tako da grlić tegle ostane van medvedića. Otvor na glavi mede zapušite tako što ćete zalepiti poklopac. Kada se lepak osuši, zatvorite meda-teglu i niko neće primetiti razliku.

RepublikaFoto: facebook.com/Bright Side/printscreen

DRŽAČ ZA ČETKICE OD FIGURICE

Onim kojima je tradicionalni izgled kupatila previše dosadan lako mogu da osveže prostor. Potrebna vam je jedna veća i mekša igračka i bušilica. Izaberite igračku koja je u uspravnom položaju i može samostalno da stoji jer ćete lakše napraviti preciznu šupljinu. Pažljivo rukujte bušilicom dok ne dobijete odgovarajući okvir kroz koji možete provući svoje četkice.

RepublikaFoto: facebook.com/Bright Side/printscreen

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading