Izabrano Bazarovo lice 2023

Autor:

Lifestyle

28.11.2023

15:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glavnu nagradu odnela je devojka iz Beograda.

Izabrano Bazarovo lice 2023

Foto: Milos Luzanin

Na svečanom finalu na kome se biralo Bazarovo lice za 2023. godinu, najstarije takmičenje za modele na ovim prostorima, proslavilo je svoj jubilej - 40 godina trajanja. U prisustvu brojnih zvanica iz javnog života, stručni žiri sačinjen od ljudi iz sveta mode i zabave, birao je između 12 finalistkinja nove nade srpskog modelinga među kojima je osamnaestogodišnja Melina Vraneš iz Beograda ponela glavnu nagradu.

Osim što je za mlade devojke ovo tradicionalno bila velika prilika da na velika vrata uđu u svet mode, događaj koji je svojim muzičkim nastupom uveličala harizmatična Tijana Bogićević, bio je poseban i po tome što je časopis Bazar na njemu okupio neke od čuvenih jugoslovenskih manekenki koje su nekada nosile kultnu titulu Bazarovog lica. Među njima su Ljiljana Tica, Nadica Georgieva, Tatjana Čavić, Ines Jevrosimović, Vesna Milošević, Jelena Trninić Vukić Jelena Jakovljević Bin Drai, Tamara Paunović, Anđelija Vujović i mnoge druge čuvene jugoslovenske lepotice koje su svoje karijere započele baš na ovom izboru.

Osim glavne titule Bazarovog lica godine, još dve devojke nagrađene su titulama Bazarovo lice harizme i Bazarovo lice fotogeničnosti i sve one dobiće priliku da se profesionalno bave manekenstvom. Za mnoge koji čitanju i vole najstariji ženski magazin na Balkanu ovo je bilo emotivno podsećanje na zlatno doba srpskog manekenstva kada su manekeni bili zvezde koji, kako je rekla jedna od članica žirija, nisu bili toliko poznati po časopisima u kojima se pojavljuju, koliko su ti časopisi bilo poznati po njima.

Domaćin večeri, modna dizajnerka Suzana Perić, koja je poslednjih šest godina na čelu Bazara, zahvalila se svim ljudima koji i danas čine da manekenstvo bude profesija koja se ceni, a uz nju su u žiriju sedeli glumica Ivana Dudić, fotograf Nebojša Babić, Marko Nikolić iz agencije Fox, nekadašnja modna urednica Bazara Bojana Rajić i Daša Milutinović Švraka poznatija kao Daša Superhrana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading