TRI STVARI O MILENI DRAVIĆ KOJE SIGURNO NISTE ZNALI: Ovo će vas IZNENADITI - kakav šarm i smelost je posedovala!

Autor:

Lifestyle

21.10.2023

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jeste li znali ove informacije o velikoj glumici?

TRI STVARI  O MILENI DRAVIĆ KOJE SIGURNO NISTE ZNALI: Ovo će vas IZNENADITI - kakav šarm i smelost je posedovala!

Foto: E/Stock

Legendarna glumica ostaće dugo upamćena. Bogata karijera prepuna je velikih filmskih, serijskih i TV ostvarenja. Svojom harizmom, vanserijskim talentom i lepotom mnoge reditelje ostavljala je bez daha, ali i muškarce koji su tih godina žudeli da se nađu u njenoj blizini. Milena Dravić bila je posebna, a preminula je 14. oktobra 2018. godine. 

Tri sledeće činjenice svako mora znati jer kroz njih ponovo ćete shvatiti koliko je "veliki" čovek bila.

1. Napad na novinarku

Dok je bila u Kanu s filmom "Misterije organizma" jedna britanska novinarka Milenu Dravić je pitala: Da li vi Jugoslovenke znate za kontracepciju?

- Tih dana mučila sam se s migrenom i izvadila sam iz torbe te pilule i počela sam ih gađati s njima. Svi listovi su pisali o tome, Literatura gazeta je napisala da sam se neprimereno ponašala. To me umalo koštalo i uloge u filmu Sutjeska. Vraćam se iz Kana i Nikola Popović, direktor filma, mi kaže da neću moći da glumim u "Sutjesci". Godinu dana je prošlo, Dragan i ja na moru, i ležimo na plaži, kad vidim neke crne izglancane cipele mi prilaze, a ono Popović i kaže mi: "Diži se, moraš da odigraš svoju ulogu" - ispričala je jednom prilikom Dravić.

Foto: Tanjug/TANJA VALIČ

Činjenice koje niste znali o Mileni Dravić

2. Dragan Nikolić nije bio njena jedina ljubav

Pre glumca, Milena Dravić bila je dva puta udata. Jedan od prvih koji je osvojio srce tada mlade Milene Dravić bio je reditelj Puriša Đorđević. Posle razvoda sa Đorđevićem, s kojim je provela nekoliko godina zajedničkog života, Milena je opet odlučila da izgovori sudbonosno “da” reditelju Vojislavu Kokanu Rakonjcu. Bili su u braku do njegove smrti 1969. godine, kada je preminuo u 34. godini života.

3. Poklon zajedničkom prijatelju

Kada je preminuo Gaga Nikolić, njegov čamac koji je obožavao, poklonila je njihovom zajedničkom prijatelju Radetu Šerbedžiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading