ZBOG OVIH NAVIKA BRZO STARITE!

Autor: b92.net, Republika

Lifestyle

03.03.2018

23:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portal "Visha Skincare" izdvojio je četiri loše navike koje mnogi ljudi prave, ne shvatajući da mogu da ubrzavaju njihovo starenje, a koje vam prenosimo u celosti...

RepublikaFoto: pixabay.com
Spavanje na licu gužva kožu

Spavanje na licu 

Osobe koje spavaju na stomaku, a tokom noći menjaju strane lice, mogu da ubrzavaju starenje kože. Kako navodi dermatolog, koža lica brže stari jer gubi kolagen. 

Preskakanje večernjeg umivanja 

Mnoge žene zaboravljaju da uklone šminku pre spavanja, a osim ove navike po starenje je loša još jedna: umivanje pre spavanja. Ovo je veoma važan deo nege, jer se vodom odstranjuje prljavština, znoj i sve nečistoće, te samim tim dozvoljavate koži da se tokom noći regeneriše. 

 

 

 

Korišćenje previše proizvoda za negu kože 

Koliko god je važno da imate dobru i proverenu kozmetiku, previše sredstava bi moglo da naškodi vašoj koži. U slučaju preteranog korišćenja, koža se može oštetiti i osušiti, a ujedno ćete skinuti zaštitni sloj kože koji je čisti od infekcija. 

Ne pijete dovoljnu količinu vode 

Dehidratacija koja nastaje ne unošenjem dovoljne količine tečnosti, dovodi do sušenja kože i pojave prvih linijica bora oko očiju. Ujedno, ona može uticati i na gubljenje elastičnosti kože, koju je kasnije teško vratiti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading