Čuvarkuća ČUVA ZDRAVLJE!

Autor: Blic žena

Lifestyle

25.02.2018

05:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuvarkuća je biljka koju većina nas ima kod kuće, ali da li ste znali da ona može da leči bradavice, rane i opekotine i da se konzumira sa medom i pomogne da ojačate imunitet ili rešite zatvor.

RepublikaFoto: pixabay.com
Najbolja je u kombinaciji sa medom

Osim što je dobra za imunosistem, njeni sveže zdrobljeni listovi ili sveže isceđen sok blagotvorno deluju na bradavice, čireve, rane i opekotine, kurje oči, sunčeve pege, kao i na bolna mesta nastala od gihta ili uboda insekta.

Pored toga što njen sok može da se nanosi na kožu i što ima blagotvorna dejstva, ova biljka može i da se jede!

Pokazalo se da je čuvarkuća naročito delotvorna ako se kombinuje s medom, i to za jačanje imuniteta, cista, lošeg varenja, a posebno je dobra za zatvor.

Zato, 300 grama iseckanih svežih listova čuvarkuće pomešajte sa 500 grama meda, preručite u teglu, poklopite, zamotajte u foliju i držite u frižideru. Uzimajte kašiku svakog jutra pola sata pre doručka i kafe, a preporučuje se i da pola sata nakon ovog eliksira ne jedete i ne pijete ništa. Pored toga, ova sjajna mešavina podstiče i izbacivanje otrova iz organizma.

RepublikaFoto: pixabay.com

P. S. Ovaj preparat nije lek, pa valja biti oprezan i konsultovati se s lekarom, a posebnu pažnju treba da obrate trudnice i deca.

Poreklom iz Meksika, ova čudesna biljka raste svuda: po stenama, krovovima, zidovima, u kući u saksijama. Ne traži mnogo, samo dovoljno sunca, a pruža dosta. Poznato je koliko je čuvarkuća delotvorna za razne kožne probleme pri spoljašnjoj upotrebi, ali vrlo je efikasna i kada se jede.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading