MARIJA SE IZ ŠPANIJE PRESELILA U SMEDEREVSKU PALANKU I SVAKI DAN NE MOŽE DA SE NAČUDI: "Nikada u životu to nisam videla, to se kod nas ne radi"

Autor: N.J.

Lifestyle

02.05.2023

17:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marija je odlučila da objasni razlike između Španije i Srbije.

MARIJA SE IZ ŠPANIJE PRESELILA U SMEDEREVSKU PALANKU I SVAKI DAN NE MOŽE DA SE NAČUDI: "Nikada u životu to nisam videla, to se kod nas ne radi"

Foto: Printscreen/ TikTok/ laganosp

Marija je otišla iz Španije i došla da živi u Smederevsku Palanku, a tu je pokrenula biznis. U Srbiji je od 2022. godine, ima dečka i za sada uživa u razvijanju posla i vremenu koje provodi u našoj državi. 

Mnogi su želeli od nje da čuju koje su to razlike između Španije i Srbije, odnosno šta je nju to posebno začudilo.

1. Skidanje obuće

Kada idete kod nekoga kući uvek se izuvate, osim ako domaćin ne kaže drugačije.

- Ne možeš da uđeš u kuću u patikama. U Barseloni uvek ulaziš obuven, nikada nisam videla da neko skida obuću ispred vrata da bi ušao. Zbog kovida neke porodice traže da skineše patike, ali to nikad u životu nije bilo tako  - istakla je začuđeno.

Foto: Printscreen/ TikTok/ laganosp

Devojka iz Španije koja se preselila u Srbiju

2. Rukovanje

- U Barseloni nikada ne pružamo ruke. Kažeš "Ćao Marija, drago mi je što smo se upoznali" (poljubiš se dva puta). Uvek dva poljupca. Uvek! Kada sam prvi put došla dali mi ruku, kako je to "hladna situacija", ali sada sam se navikla - priča ona u jednom od videa na TikTok - u.

3. Voda uz kafu

- Naručiš kafu u Barseloni dolazi konobar i kaže "Evo izvolite kafu". Naručiš kafu u Srbiji donese konobar kafu i čašu vode, uvek! Besplatno! Jao kao "O, voda gratis, kakva sreća!" U Barseloni sve moraš da platiš - upoređuje.

4. Crkva 

- U Barseloni nikad u životu nisam videla da neko, preko puta crkve, znači ne unutra, nego kada prođe, prekrsti se. Nikad to nisam videla, mi to ne radimo. Ovde u Srbiji uvek kada neko prolazi prekrsti se, ili kada su u automobilu. Baš je drugačije i baš mi se sviđa!

5. Život počinje kasnije

- U Španiji život počinje mnogo kasnije nego ovde u Srbiji. Ovde deca idi u vrtić u sedam, osam ujutru. I pomislim šta? Supermarket se otvorio u šest, u sedam... U Španiji imamo jedan market koji radi od 9 do 21 h. Volimo puno da spavamo. Škola isto počinje od 9 i traje do 17 časova - rekla je ona u videu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading