OVO SU NEŽELJENI EFEKTI LASERSKE DEPILACIJE!

Autor: superzena.b92.net

Lifestyle

01.02.2018

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neželjene dlačice uvek su bile veliki problem za žene koje mesečno ulažu veliki trud i novac da bi ih se rešile. Tradicionalne metode poput brijanja i depiliriranja su i dalje najpopularnije, a u poslednje vreme pojavila se još jedna i, čini se, sve popularnija opcija - laserska epilacija.

Foto: youtube.com/EMAN
Laserska depilacija sve popularnija

Iako se godinama uspešno obavlja u kozmetičkim salonima i dermatološkim klinikama, laserska epilacija podrazumeva trajno uništavanje korena dlake nakon nekoliko tretmana, a u najgorem slučaju 80 odsto manje dlačica. Laserska epilacija znači emitovanje vrele energije koja penetrira do korena vaše dlačice i uništava folikul. Moderni aparati su prilagođeni svim tipovima kože, a nakon samo četiri do pet tretmana neželjene dlačice sigurno se neće vraćati neko vreme, a možda i zauvek. 

Sada su se pojavili i kućni IPL epilatori koji rade na bazi pulsirajuće svetlosti uz pomoć kojih možete sami kod kuće odraditi nekoliko tretmana. Uprkos visokoj ceni aparata mnoge oduševljava ideja da će u udobnosti svoga doma moći zauvek da se reše neželjenih dlačica, a uvek postoji trunka sumnje – koliko je to bezbedno? 

Tretman je relativno bezbedan i postoji minimum šansi da vaša koža odreaguje. Najbolje rezultate postižu oni koji imaju tamnu dlaku i svetao ten. Ne radi na sedoj i svetloj dlaci. Koža nije preterano pogođena ovim tretmanom jer se ona hladi mnogo brže od folikula dlake. Kompletan tretman podrazumeva da se na kraju na kožu nanese krema koja će umanjiti rizik od crvenila. 

Koliko dugo traje tretman? 

Sve zavisi od oblasti koju tretirate, jačine dlake i hormonskog statusa. Za noge je potrebno desetak minuta, a za lice do minut i po. Svakim tretmanom trajno uklanjate 20 odsto dlačica. 

Da li će dlačice ponovo izrasti? 

Mogućnost uvek postoji, ali nakon nekoliko tretmana znatno ste smanjili šansu da u narednih nekoliko meseci izrastu dlačice. Sve i da se to desi biće u znatno manjem broju. 

Foto: pixabay.com
Dlačice sa nogu mogu nestati zauvek

Koliko vremena je potrebno da prođe između tretmana? 

Dve do osam nedelja – da bi se folikul ponovo oformio do sledećeg tretmana. Nakon tretmana, obično je potrebno dve do tri nedelje da folikul otpadne. 

Kako izgleda priprema? 

Laser je efikasan samo dok dlaka aktivno raste, što znači da je pre tretmana ne smete čupati iz korena već brijati.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading