STROGO IZBEGAVANJE: Namirnice koje nisu za decu!

Autor:

Lifestyle

01.02.2018

23:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Roditelji često deci daju da pojedu bilo šta jer su srećni ako njihovi mališani uzmu bar nešto s obzirom na to da svi znamo koliko oni znaju da budu izbirljivi. Nutricionisti kažu da to nije pravi pristup jer se mogu stvoriti loše prehrambene navike.

RepublikaFoto: pixabay.com
Lekari savetuju da ne dajete med deci mlađoj od dve godine

GAZIRANA PIĆA Poznato je da su gazirana pića štetna i obiluju šećerom. Preterano konzumiranje može lako dovesti do pojave dijabetesa tipa 2 i prouzrokovati agresivno ponašanje.

TUNA IZ KONZERVE Riba može biti odličan izvor belančevina, zdravih masti, vitamina i minerala, pa se preporučuje da se deca što pre naviknu na nju. Ipak, pojedinu ribu bi trebalo izbegavati zbog visokog udela žive koju sadrže. Jedna od takvih je konzervisana tuna, a između ostalih i sabljarka i skuša.

Foto: pixabay.com
Sveže kravlje mleko se izbegava

SVEŽE KRAVLJE MLEKO Postoji verovanje da je sveže kravlje mleko zdravije i nutritivno bogatije od pasterizovanog, ali je ipak vrlo rizično za dečji probavni sistem. Mleko koje nije pasterizovano rizičnije je za razvoj bolesti. Nutricionisti tvrde da dečji imuni sistem nije toliko razvijen kao kod odraslih ljudi

IZOTONIČNA PIĆA Ovi napici, koji se prave od šećera, koriste se uglavnom nakon trčanja i treninga i neki sportisti ga uzimaju umesto vode i energetskih pića. Namenjeni su osobama nakon napornog fizičkog treninga kako bi vratili izgubljene elektrolite i podstakli što brži oporavak mišića. Deci će voda biti sasvim dovoljna.

MED Med je jedna od najzdravijih namirnica za koju znamo. Ipak, lekari savetuju da ne dajete med deci mlađoj od dve godine jer može sadržati bakterije koje prouzrokuju botulizam, potencijalno smrtonosnu bolest.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading