OVAKO IZGLEDA MLEKO DOJILJE KOJA IMA KORONU: Objavljena slika koja je užasnula sve majke, oglasili se i stručnjaci i objasnili o čemu se radi

Autor:

Lifestyle

24.01.2022

12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna dojilja je pokazala kako izgleda mleko kad imate koronu i sve zabrinula!

OVAKO IZGLEDA MLEKO DOJILJE KOJA IMA KORONU: Objavljena slika koja je užasnula sve majke, oglasili se i stručnjaci i objasnili o čemu se radi

Foto: Instagram/ashmiry_

Kolostrum, odnosno majčino mleko izuzetno je zdravo za razvoj bebe, a lekari ističu da umnogome utiče na imunitet odojčeta i štiti ga od bolesti. Majčino mleko je načešće žućkaste boje, može biti svetlije ili tamnije, ali da li znate da mu se boja u potpunosti menja usled infekcije koronom?

Izgleda da opasan virus utiče i na to. Korisnica Instagrama Ašmiri je na ovoj društvenoj mreži objavila slike kolostruma pre zaraze i za vreme infekcije koronom. Razlika je drastična!

Mleko majke koja je inficirana koronom je, nećete verovati, zeleno! Pogledajte sliku i uverite se...

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @ashmiry_

 

- Promena boje otkrila mi je da nešto nije u redu sa mnom i decom. Ubrzo je nalaz na korona virus bio pozitivan. Promena boje ukazuje da moje telo proizvodi tačno ono što Rubi treba - antitela i dodatne masti - napisala je. 

Njena fotografila objavljena je i na Fejsbuk stranici "CPR Kids", koja se bavi zdravljem dece i korisnim savetima i izazvala zabrinutost među majkama, koje su se pitale da li smeju da doje dok su zaražene koronom. 

- Virus nije pronađen u majčinom mleku, ali se lako prenosi među ljudima. Razgovarajte s lekarom za savet specifičan za svoju situaciju i donesite odluku koja vam odgovara - poručili su stručnjaci koji vode ovu Fejsbuk stranicu. .

Zvaničnici SZO (Svetske zdravstvene organzacije) su još ranije rekli da nije verovatno da će se virus preneti na bebu putem mleka i ohrabrivali su majke da doje decu.

- Dobrobiti dojenja znatno nadmašuju potencijalne rizike za prenos virusa - izjavili su. 

Majčino mleko je sigurno i ako je majka zaražena korona virusom. Ono se dojenjem ne prenosi na novorođenče, rezultati su istraživanja koje su proveli stručnjaci s Odeljenja za neonatologiju univerziteta u Torinu 2020. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading