VREME JE ZA UŽIVANJE: Slobodno podetinjite i zabavite se prazničnim aktivnostima sa decom

Autor:

Lifestyle

01.01.2022

10:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Praznici su vreme kada se posvećuju porodici i uživamo u zajedničkim trenucima.

VREME JE ZA UŽIVANJE: Slobodno podetinjite i zabavite se prazničnim aktivnostima sa decom

Foto: www.profimedia.rs

Ipak, ove porodične aktivnosti takođe mogu da budu i veoma stresne. Između poklona, odeće za posebne prilike i hrane i pića, sezona praznika može da vas košta mnogo novca ali i živaca.

Osim toga verovatno se i pitate čime ćete okupirati decu tokom cele tri dve nedelje raspusta?

Praznici su vreme za ponovno povezivanje sa porodicom i obnavljanje energije. Odvojite decu, ali nesamo i decu već i odrasle ukućane od telefona i stvorite dragocene zajedničke uspomene zajedno. Predlažemo vam aktivnosti koje su besplatne ili veoma jeftinine a svi ćete uživati. 


1. NAPRAVITE KUĆICE OD MEDENJAKA

 Kućice od medenjaka su jedna od najboljih porodičnih aktivnosti za odmor koju možete da uradite sa svojim partnerom ili članovima porodice bilo kog uzrasta. Ako imate vremena, preskočite montažne kućice iz supermarketa i napravite svoje medenjake.

2. PRAZNIČNI OBILAZAK "IZLOŽBE UKRASA"

Odložite svoje uređaje i budite u potpunosti prisutni dok šetate ili vozite do najbolje osvetljenih kuća u gradu i neka svako odluči koje su mu kuće omiljene. Učinite svoje putovanje još prijatnijim uz termos sa toplom čokoladom i kolačićima za užinu. Ostanite ovde i sada: stvarate uspomene.

Republika

Foto: Tanjug/T. VALIČ

Novogodišnja dekoracija

 


3. HRANILICA ZA PTICE 

Ovo je veoma zanimljiva igra za decu .Pustite dete da izabere šišarku, a zatim je namažite puterom od kikirikija i uvaljajte u ptičje seme. Okačite se za drvo ili hranilicu za ptice (po mogućnosti blizu prozora) i pazite na oduševljene ptice (ili veverice, u zavisnosti od slučaja).

4. UKRASITE ULAZNA VRATA  KAO POKLON

Sa malo papira za umotavanje iz prodavnice dolara i trakom ili mašnom, vaša ulazna vrata se pretvaraju u džinovski poklon. Razbijte šljokice, markere i nalepnice, ako se usudite!

Ukoliko ste kreativniji ili lepo crtate na staklenim površinama možet da napravite pravu bajku.


5. PRAZNIČNA FILM NOĆ

Filmovi koje gledate sa svojom decom postaće njihova buduća tradicija koju će oni deliti sa svojom decom. Zato se okupite uz činiju kokica ili drugih grickalica i izaberite svoje omiljene praznične filmove za noć koja će sigurno zadovoljiti celu porodicu.

6. VENCI OD KOKICA I BRUSNICA

Venci kokica udvostručuju se kao zabavna porodična aktivnost za stariju decu i jeftin ukras za drvo. Dodajte malo boje svojim vencima od kokica koristeći crvene brusnice i zamolite svoje najmilije da vam pomognu.

Republika

Foto: pixabay.com

Kokice

 

7. CRVENI I ZELENI PAPIRNI LANCI

Zanati se lako mogu pretvoriti u zabavne praznične aktivnosti koje takođe neguju zahvalnost. Isecite i zalepite trake od crvenog i zelenog papira da biste napravili papirni lanac koji će visiti u zatvorenom prostoru. Na svaku „kariku“ u lancu napišite nešto na čemu ste zahvalni.

8. PRISUSTVUJTE PRAZNIČNOJ "PROIZVODNJI"

Ako poznajete mladu osobu u školi, velike su šanse da će imati prazničnu priredbu. Podržite njih i njihovu školu pohađanjem. Ovo je takođe odličan način da izrazite svoju zahvalnost nastavnicima, pa čak i prijateljima koji su uključeni u pozorište ili performanse.

9. PRAVITE UKRASE

Ukoliko zbog obaveza još ubek niste stigli da okitite jelku ili dom - imate još vremena. Pravljenje sopstvenih ukrasa može stvoriti slatke uspomene koje možete izvlačiti iz godine u godinu, a koštaju gotovo ništa. Ispecite medenjake i probušite rupu na vrhu da traka visi pre nego što pečete. Ili napravite ukrase od štapića cimeta, štapića sladoleda ili čak voća.

10. IGRAJTE SE NA SNEGU

Kada ste poslednji put zaista dozvolili da vam sneg donese radost – umesto da vas hvata muka zbog čišćenja ili gackanja po mokrom? Ako ste ove godine blagoslovljeni snegom, iskoristite ga! Sneški ljudi, snežni anđeli, grudve i snežne tvrđave nude sate zabave za sve uzraste.

Republika

Foto: pixabay.com

Sneško Belić

 

11. DONIRAJTE KORIŠĆENE IGRAČKE

Praznične aktivnosti su odlična prilika da svojoj deci usadite empatiju i brigu. Pre nego što deca dobiju nove igračke, neka prođu kroz svoje igračke i izaberu nekoliko dobro očuvanih predmeta koje će dati detetu koje bi moglo da koristi udobnost nove igračke. Prikupite odabrane igračke i poklonite ih skloništu za žene i decu.

12. PAHULJICE OD PAPIRA

Papir, makaze i neki strateški nabori i rezovi su sve što je potrebno za prelepe kreacije koje će uskoro krasiti vaše prozore ili zidove. Pretvorite ih u lanac i donesite prijateljima i porodici kao pristupačan, personalizovan poklon koji će im se svideti.

13. PRAVITE KOLAČIĆE 

Iako možda ne želite da držite previše poslastica u kući, možda će biti i drugih koji bi voleli da uživaju u ukusu domaćih kolača. Uzmite u obzir one koji možda nemaju porodicu u blizini ili moraju da rade tokom praznika.


14. PRAZNIČNE IGRE

Ako imate stariju grupu dece, okupite se oko stola ili vatre i provedite noć društvene igre i zabavu. Ili kreirajte sopstvene porodične tradicije.

15. PIŠI PISMA DEDA MRAZU

Ako vaši mališani veruju u Deda Mraza, neka vežbaju svoje veštine pisanja pisma sa pismom Severnom polu. Uz program Pozdrav iz pošte Severnog pola, čak možete dobiti i pismo kao odgovor, zajedno sa poštanskim žigom Severnog pola!

16. NAPRAVITE TESTO U BOJI ZA IGRU

Možete sami da napravite testo za igru od brašna, soli i krema od tartara, plus vode i boje za hranu. Mala deca će voleti da se igraju sa crvenim i zelenim (ili plavim i belim) testom za igru, a vama će se svideti što je jeftino i bez strašnih hemikalija.

17. KNJIGE IZ BIBLIOTEKE

Uštedite novac i zabavite se vodeći porodicu u biblioteku da odabere gomilu prazničnih knjiga koje se mogu čitati iznova i iznova pre nego što budu vraćene. Zabeležite omiljene knjige i kupite ih kada budu snižene posle praznika.

Republika

Foto: pixabay.com

Deda Mraz

 

18. SEDITE U KRILU DEDA MRAZA

Nijedna lista prazničnih porodičnih aktivnosti nije potpuna bez posete Deda Mrazu. Idite do svog lokalnog tržnog centra da biste slikali svoje mališane sa starim Svetim Nikolom. Slike su često pristupačne - i vredne toga.

19.PRAVITE PORODIČNU ŽURKU ISPOD DRVETA

Mala deca vole „kampovanje“ u zatvorenom prostoru, pa uzmite jastuke i ćebad i provedite noć spavajući ispod vaše božićne jelke. Stvorićete uspomene koje će čuvati zauvek.

20. PEČENI SLEZ ILI KESTEN

Isprobajte se u pečenju kestena ili stvaranju nove uspomene tako što ćete (pažljivo) ispeći marshmallovs u svom kaminu ili peći. Pustite novogodišnje pesme za dodatni efekat.
 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading