JEDNOSTAVNO I JEFTINO: Iskoristite ova TRI trika i kosa vam se NEĆE MASTITI!

Autor:

Lifestyle

21.11.2021

10:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnoge žene imaju problem sa tim što im se kosa često masti, pa kao glavni lek koriste gotovo svakodnevno pranje, čime čine još veću grešku.Vlasi počinju još više da se maste ako ih tretirate šamponima i regeneratorima svaki dan.

JEDNOSTAVNO I JEFTINO: Iskoristite ova TRI trika i kosa vam se NEĆE MASTITI!

Foto: pixabay.com

Pored toga što je potrebno da kosu ređe perete, nemojte je ni dirati često rukama, jer i to pomaže njenom zamašćivanju. Sve ovo ipak nije dovoljno da imate čistu kosu nekoliko dana, ali postoje tri jednostavna trika koja će vam pomoći da u tome uspete, prenosi Telegraf.

1. Sok od limuna

Iscedite jedan limun i sok nanesite na kosu posle redovnog pranja. Ostavite da odstoji 20 minuta, a potom isperite kosu mlakom vodom. Limun će pokupiti masnoću sa vlasi i pomoći da vaša kosa duže ostane čista.

2. Čaj od hibiskusa

Čaj od hibiskusa ima blagotvorno dejstvo na naše vlasi. Listovi i cvet ove biljke imaju specifičnu sluzastu materiju koja dubinski čisti kosu, što je ono što vam treba kada vam je kosa masna. Posle redovnog pranja kose isperite je skuvanim i prohlađenim čajem od hibiskusa. Pripremite ga tako što ćete u litar provrele vode staviti dve filter kesice ovog čaja.

3. Pivo

Pivo je poznato po tome da isušuje vlasi, pa povremeno može biti dobro kao lek za masnu kosu. Sve što je potrebno da uradite jeste da pomešate pola čaše piva sa dve čaše vode i isprete kosu tom mešavinom. Posle toga, vlasi  dobro isperite mlakom vodom. Osim što pomaže da nam kosa ne bude često masna, pivo sadrži B vitamine koji su odlični za zdravlje i brži rast kose.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading