NEVEROVATNO, ALI RADI! Proverite u kakvom je stanju vaša kosa uz pomoć jedne ČAŠE VODE!

Autor:

Lifestyle

17.11.2021

22:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stiče se utisak da je jako teško negovati kosu zbog česte izloženosti farbanju i izvorima toplote, poput feniranja, peglanja ili uvijanja kose.

NEVEROVATNO, ALI RADI! Proverite u kakvom je stanju vaša kosa uz pomoć jedne ČAŠE VODE!

Foto: pixabay.com

Iako nakon posete frizeru imate lepu frizuru, postoji mogućnost da je kosa oštećena, i da će joj biti neophodno šišanje ispucalih krajeva.

Frizeri su otkrili jednostavan trik kako da za samo nekoliko trenutaka proverite u kom je stanju vaša kosa i da li je vreme za posebnu negu ili čak šišanje.

Potrebno je da stavite vrhove kose u čašu vode i posmatrate kako će se kosa ponašati.

Ukoliko kosa pluta po površini, to znači da je zdrava i da nema mesta panici, a ukoliko potone, vreme je da nešto preduzmete.

Ako vam je kosa jako oštećena to možete videti i bez sličnih trikova, ali zapamtite da je šišanje u takvom slučaju jedini spas. Možete da pokušate da suve krajeve zamaskirate raznim uljima i serumima, ali kako bi kosa bila zdrava morate se odreći nekoliko centimetara dužine, pišu Novosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading