VODITELJKA RODILA TROJE DECE SA AUTIZMOM: Doktor je pozvao mene na testiranje, dobila sam šok dijagnozu!

Autor:

Lifestyle

15.11.2021

11:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Voditeljka i manekenka ranije je objavila da njeni blizanci i najmlađa kćerka imaju autizam. Sada je njoj stigla dijagnoza.

Republika

Foto: INSTAGRAM/MRSCMCGUINNESS

Kristina Mekginis, voditeljka i manekenka

 

Voditeljka i manekenka Kristina Mekginis mama je troje dece koja imaju autizam. Ona je o teškom odrastanju i zlostavljanju koje je doživela progovorila u autobiografiji iz čijeg je ekskluzivnog odlomka objavljeno da i sama ima autizam. Objasnila je kako joj je postavljena dijagnoza autizma u odraslom dobu.

Kristin je udata za TV voditeljka Pedija Mekginisa, i imaju sedmogodišnje blizance Lea i Penelopi, kao i petogodišnju kćerku Felisiti.

"Potvrđena mi je dijagnoza autizma. Bilo je čudno, ali sam tokom čitavog života primećivala male znake da nešto nije u redu. Moji problemi s hranom, moje poteškoće u društvu, moji pokušaji da budem komunikativna i fokusirana, i moja neodlučnost. Način na koji 'plutam' kroz život podseća me na ponašanje moje kćerke. Sličnija sam svojoj deci nego što sam ikada mogla i da pomislim", napisala je ona u knjizi "Prelepa noćna mora".

"Nisam iznenađena. Dijagnozu sam dobila u avgustu. Pedi i ja smo bili pozvani da se na Kembridžu susretnemo sa najvećim stručnjakom, ser Sajmonom Baron-Koenom. Oboje smo popunili test, upitnik nazvan 'AQ' koji se odnosi na simptome autizma", opisala je Kristin.

Republika

Foto: INSTAGRAM/MRSCMCGUINNESS

Kristina Mekginis sa decom

 

"Neurotipični ljudi dobili bi rezultat do 15, a da bi bilo potvrđeno da imate autizam, potrebno je da imate visok rezultat. Skala ide do 50, moj rezultat bio je 36", napisala je voditeljka.

"Nisam samo autistična, već sam i visoko na spektru, to je ser Baron-Koen potvrdio. Plakala sam kao kiša kada sam izašla iz ordinacije. Od olakšanja, ali i od tuge za mlađom sobom. Zbog mržnje prema školi koju sam napustila, zbog nerazumevanja učitelja i drugova. Kada sam rekla mužu da sam autistična, rekao mi je samo jedno. Da je sumnjao godinama, ali da mu nikada nije palo na pamet da mi kaže. Ali da je primećivao znake. Da sam drugačija. Da mi nekad treba toliko vremena da odaberem između dve majice, da on postane frustriran.Da nisam izlazila, jer mi je teško da se nosim sa ljudima i stvarnim svetom", napisala je ona.

"Ja sam najbolja verzija sebe kada sam sa svojom decom. I to je verovatno zbog našeg autizma. Nas četvoro ostanemo kod kuće, i nekada ni ne razgovaramo", napisala je Kristin.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading