KOMPANIJA DM: Izvanredan rast i rekordne donacije u poslovnoj 2020/21. godini

Autor: Republika

Lifestyle

11.11.2021

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija dm drogerie markt ostvarila je promet od skoro 19 milijardi dinara u poslovnoj 2020/21. godini, uz rast od 21,7 odsto. Najveći drogerijski lanac u Evropi zabeležio je i rekordne visine donacija, potvrđujući epitet ne samo jedne od najuspešnijih već i društveno najangažovanijih kompanija u zemlji.

Republika

Foto: Promo

Alexandra Olivera Korichi i Vesna Stojanović

U protekloj poslovnoj godini dm je proširio svoju prodajnu mrežu na 113 prodavnica, sa skoro 1.400 zaposlenih. Uspešni rezultati zabeleženi su na nivou celokupnog dm koncerna, budući da je drogerijski lanac u 13 zemalja Evrope ostvario ukupan promet od 12,26 milijardi evra.

dm drogerije - bogat asortiman na jednom mestu

Lanac dm nudi brojne prehrambene namirnice, organsku hranu, širok asortiman za negu i ishranu beba, proizvode iz segmenta nege, prirodne kozmetike i šminke, kao i segmenta za održavanje higijene doma. Kompletna ponuda dm-a obuhvata preko 14.000 proizvoda.

Drogerijski lanac dm je jedan od najvećih ponuđača privatne robne marke na tržištu Srbije. Visokokvalitetni, ali i cenovno vrlo povoljni brendovi dm marke garantuju isti kvalitet u svim zemljama u kojima kompanija posluje.

Tradicionalno uz zajednicu: rekordan broj donacija

Drogerijski lanac kontinuirano pruža podršku sredini u kojoj posluje, te je protekle poslovne godine zabeležio rekordni iznos novčanih i robnih donacija. U ovoj fiskalnoj godini dm je donirao čak 33,2 miliona dinara zajednici, od čega je 4,6 miliona dinara realizovano doniranjem robe iz dm asortimana, a preostalih 28,6 miliona dinara kupovinom neophodne opreme i u vidu novčane podrške.

U ovoj godini započet je i treći ciklus projekta "Zasadi drvo", najveće akcije pošumljavanja u Srbiji, koju je dm pokrenuo zajedno s medijskom kućom Adria Media Group i institucionalnim partnerima. Nakon rekordnih rezultata u prethodnim fazama projekta, pokretači ove inicijative postavili su novi cilj - sađenje čak 200.000 stabala, što je duplo više nego prethodne godine. Zahvaljujući ovom jedinstvenom projektu dm je dvostruki dobitnik Nacionalne nagrade za društveno odgovorno poslovanje "Đorđe Vajfert" za 2020. godinu.

Republika

Foto: Promo

Filijala dm-a

Priznanja za najpoželjnijeg poslodavca

U veoma izazovnom periodu za naše društvo, lanac dm izdvojio se kao jedan od najpoželjnijih poslodavaca u Srbiji. Naime, dm se našao na prvom mestu u kategoriji Najpoželjniji poslodavac u oblasti ritejla, prema istraživanju preferencija mladih, koje je sproveo Belgrade Youth Fair u saradnji sa The Employer Branding Agency. Pored toga, kompanija je od početka 2021. godine dobila još nekoliko prestižnih nagrada na polju ljudskih resursa.

Uvek je "čovek u centru poslovanja"

Ova poslovna vodilja datira iz prošlog veka kada je drogerijski lanac osnovan i, kako poručuju iz dm-a, podstrek je da svaki naredni korak i novi poduhvat budu usmereni na stvaranje kvalitetnog okruženja za sve nas i generacije koje dolaze. Zbog toga će svaki budući uspeh uvek biti okrenut ljudima, jer su oni osnova i suština postojanja kompanije dm drogerie markt.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.