MAŠNICA NA ŽENSKIM GAĆICAMA NIJE SLUČAJNO STAVLJENA! Evo koja je njena funkcija!

Autor:

Lifestyle

08.11.2021

16:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Reditu je nedavno osvanulo pitanje zašto većina ženskog donjeg veša ima jednu mašnicu na prednjoj strani, a sudeći po komentarima postoji nekoliko različitih teorija na ovu temu.

Republika

Foto: gaćice

Mašnice na gaćicama su nekad imale funkciju

Većina ljudi kaže da su se ranije proizvodile gaćice bez elastične gumice na ivicama koja danas postoj,i kako bi držala donji veš uz telo, pa su se prišivale vezice koje bi se pričvrstile i zavezale u mašnu s prednje strane – logično, jer ih je tako lakše oblačiti i skidati nego sa zadnje strane.

Neki pišu da je to zato što su se žene pre ustajale jako rano, još pre izlaska sunca i oblačile su se u mraku ili uz jednu sveću. Mašnice su im olakšavale oblačenje jer su zahvaljujući njoj znale koja je strana prednja, koja zadnja.

Danas više takvi problemi ne postoje, ali se dizajn zadržao radi tradicije, prenosi The Sun.

- Uvek sam smatrala da su te mašnice bez veze, ali sada ih već ignorišem - komentar je jedne korisnice, dok je druga napisala da je toliko nerviraju da ih uvek iseče kada kupi veš sa njima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading