RECEPT ZA SREĆU: Evo kako da se rešite briga i uživate u životu

Autor:

Lifestyle

16.10.2021

10:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sreća je želja svakog čoveka, ali većina je blokira tako što svoje misli okupira brigama. To možete da izbegnete i drastično ulepšate sebi život.

Republika

Foto: Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash

Ako želite da budete srećni, prestanite da brinete

Koliko vremena provedemo razmišljajući o nekom negativnom ishodu koji nam se može dogoditi? Sigurno većina nas veoma mnogo.

Briga – to nije samo bezazleno razmišljanje, to je sopstveno mrcvarenje ili preciznije ubijanje. Zamislite igrača koji ulazi na teren u igru i razmišlja da će izgubiti, a već mu je iskustvo stotinu puta pokazalo da ima sve predispozicije za pobedu, piše savjetnikuspjeha.com. Takav igrač će učiniti samo jedno – napustiti teren i svojom odlukom dozvati poraz.

Briga je rat protiv zdravog razuma jer nas uverava u nešto što smo već iskusili i uverili se da su tako male šanse da se to dogodi, ali mi opet taj scenario prevrćemo po svojoj glavi jer ne verujemo svome razumu. Briga je rat protiv svojih osećaja jer u njoj probudimo ono najgore u sebi i dopuštamo da nas to lagano uništava, a istovremeno s time uništavamo i one svoje najbliže, koji umesto da od nas dobiju ono najbolje, dobijaju najgore.

Briga je rat protiv svoje budućnosti jer sve ono što u njoj želimo da budemo, imamo i doživimo u samom startu prekidamo kao mogućnost. Ona je lanac za sve naše snove, lanac s kojim ih prvo vežemo, a onda zdrobimo i poverujemo da od njih nikada ni nije moglo ništa biti. Briga je rat protiv svoje slobode jer umesto da uživamo u životu donoseći odluke na osnovu onoga što nam govori srce, donosimo odluke na temelju onoga što nam govore naši strahovi.

Potrebno je jednom prerasti svoju brigu, pokazati da smo od nje zreliji i jači, pokazati da snaga koju imamo u sebi nije da svoj život upropastimo nego da ga iskoristimo do maksimuma. Zato jedino protiv čega bi treblo da ratujemo je protiv briga i to verom u bolju budućnost. Svakoga dana svesno i slobodno izabirati pozitivne misli i njima održavati svoj entuzijazam i energiju. Biti jači od njih i uživati u svom životu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Jelena

16.10.2021 16:00

Odličan članak. Moj lek protiv briga su putovanja. Nekad sam putovala dalje, sad mi je dosta i da jednom u dve nedelje iznajmim auto kod mms i odem na neki produženi vikend, bilo gde u Srbiji, gde do sada nisam bila. Napunim baterije i vratim se spremna za nove radne pobede. I ne brinem. Što mogu - uradiću, što ne mogu - znači da i ne treba, pa neću ni da brinem o tome.