BRZO I JEDNOSTAVNO: Evo kako NAJLAKŠE da očistite PRLJAVŠTINU između pločica!

Autor:

Lifestyle

16.09.2021

09:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trn u oku, to je ono što prostor između pločica postane vrlo brzo i nakon što ste uradili sasvim novo kupatilo ili kuhinju.

Republika

Foto: pixabay.com

Kupatilo, ilustracija

Taj sitni i uski prostor jednostavno je kao magnet za privlačenje svakojake prljavštine i još uz to one koja se inače dosta teško uklanja. Možete ribati krpom, brisačem ili čak četkicom za zube, velika je verovatnoća da će ipak iza tog mukotrpnog posla ostati još naslaga između vaših pločica.

Ako ste ikada krenuli u potragu za lakšim načinima uklanjanja naslaga sa uzbrizgane mase između pločica verovatno ste naišli na informaciju da laganim struganjem s presavijenim sitnozrnatim komadom brusnog papira možete stati na kraj ovoj dosadnoj pojavi. Dovoljno je presaviti mali komadić papira i istrljati željena područja i na taj način ćete se rešiti prljavštine i mrlja na ubrizganoj masi za pločice.

No, ovaj postupak može naškoditi vašim pločicama ako niste oprezni jer brusni papir može oštetiti površinu pločica. Stoga je Jutarnji istražio kako da doskočite i tom problemu. Naime, ako su vaše pločice postavljene bliže nego što je to uobičajeno i bojite se da biste običnim struganjem s brusnim papirom mogli uništiti ivice pločica i za to postoji jednostavan brzi "uradi sam" projekat koji će vas osloboditi muka.

Da biste se borili protiv ovog problema, izbrusite jednu stranu običnog drvenog štapića ili jednostavno možete koristiti tanju stranu običnih štapića za jelo, jedini uslov je da vrh bude tanji od linije između pločica, zatim jednostavno isecite i zalepite traku brusnog papira na spomenuti deo štapića i pričvrstite lepkom. Nakon toga možete laganim pokretima izbrusiti sva umrljana i prljava područja koja se nalaze između vaših pločica ili bilo kojih drugih teško dostupnih delova.

Ako ste i dalje zabrinuti zbog oštećenje površina pločica, jednostavno ih možete prekriti trakom i ukloniti je kad završite.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading