Osvežite dnevni boravak sa dizajniranim TV kutkom

Autor: Republika

Lifestyle

10.09.2021

07:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U dnevnoj sobi provodimo većinu slobodnog vremena, pa je sasvim prirodno da nam dosadi stil u kome je on sređen.

Republika

Foto: Promo foto

Idealna TV polica za dnevni boravak

U vaš dnevni boravak možete uneti vedrinu i novu energiju, tako što ćete dizajnirati prostor oko televizora ili ekrana. Ipak, trebalo bi da budete pažljivi, budući da je tanka linija između skladno uređenog prostora i onog u kome se malo preteralo, pa su smernice dizajnera enterijera uvek dobrodošle.

Iako televizor ima primarnu funkciju u prostoriji, važno je da se izbegne da on postane centralna tačka sobe i da dominira prostorijom na račun ostatka prostora. S obzirom na to da su ekrani tanki i zauzimaju malo mesta, njihova praktičnost dozvoljava da se postave bilo gde, a jedan od saveta je da sredina ekrana bude u visini očiju onih koji sede. Ako prostor zahteva da se televizor nalazi više na zidu, treba da bude nagnut, tako da i dalje bude u visini očiju.

Republika

Foto: Promo foto

Polica za TV

TV police doprinose estetici prostora

Ukoliko je, ipak odluka da televizor bude na polici, važno je da izaberete policu koja je duža od dužine televizora i koja može da sakrije svu opremu koja ide uz njega. Jedna od polica koja se prilagođava velikom broju dimenzija televizora jeste TV polica ALMEIDA 180, a odličan izbor je i TV polica CORDOBA. Obe police imaju dovoljno velike površine, tako da mogu poslužiti i za postavljanje dekoracije i odlaganje sitnica, kojima uvek tražimo mesto.

Kako za dnevnu sobu obično biramo prostoriju sa mnogo prirodne svetlosti, ona često zna da oteža postavljanje televizora, međutim, kako biste sprečili odsjaj sunca, najbolje i najjednostavnije rešenje je da postavite neprozirne zavese.

Foto: Promo foto

Regali za TV idealni za one koji žele više prostora za dekoraciju

Regali kao površina za dekoraciju

U slučaju da želite da skrenete pažnju sa televizora i istaknete druge detalje dnevnog boravka, odlično rešenje je da se odlučite za neki od regala, poput regala RUBI, koji takođe može poslužiti za skladištenje medijske i audio-vizuelne opreme i drugih sitnica. Još ako na njega postavite i biljke kao poseban detalj, unećete toplinu u ambijent, nasuprot tehnologiji koja odaje hladan izgled.

Zidne police su spoj lepog i korisnog

Jedan od najčešćih problema, prilikom uređivanja TV kutka jeste postavljanje velikog, crnog ekrana na sredinu najbolje tačke u prostoriji, ali uz stručne savete i ovo se može rešiti. Predlog dizajnera enterijera Forma Ideale je da televizor postavite na već pomenutu TV policu CORDOBA, u svetlom i toplom drvo dekoru, okružite je slikama, fotografijama i zidnim policama, poput zidne police LAZIO ZP i tako napravite galerijski zid koji će biti spoj lepog i korisnog.

Šta god da izaberete, budite sigurni da nećete pogrešiti, jer će vaš dnevni boravak biti osvežen. Stvorićete nesvakidašnji ambijent, koji će odisati novom toplinom, a porodična i društvena okupljanja biće sve češća i zanimljivija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading