Unesite toplinu u svoj dom kombinovanjem drvo dekora

Autor: Republika

Lifestyle

29.07.2021

07:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Uticaj životnog prostora na zdravlje čoveka, njegov uspeh i raspoloženje je ogroman. Kombinacijom skladnih boja koje služe za aktiviranje određenih segmenata života i upotrebom drvenih tonova u enterijeru unećete toplinu u vaš dom i stvoriti priču koju želite da živite.

Foto: Promo/Forma Ideale
Foto: Ilustracija

Prilikom uređenja enterijera dajte slobodu kombinovanju različitih drvo dekora, što u značajnoj meri može da osveži prostor u kojem boravite.

Ukoliko ste spremni da odstupite od nepisanih pravila o uklapanju tonova drveta, a istovremeno zadržite toplinu ovog prirodnog materijala, važno je da ispratite neke smernice dizajnera enterijera.

Pre svega je važno da odredite koji dekor drveta želite da preovladava u prostoru. Odabrani dekor biće u fokusu i određuje u kom pravcu će ići podtonovi u ostatku nameštaja i dekoraciji.

Najbolje je da dominantan dekor primenite na velikim površinama, poput regala, ormara, prozora ili poda. Regal EVORA, u kombinaciji dekora artisan hrasta i carbon dekora, sjajan je primer i predstavlja moderno i funkcionalno rešenje. Klub sto TOBAGO (CFTT5024) u crnom drvo dekoru je uz njega odličan dodatak i na neočekivan način dovodi do sklada u ambijentu i dodatno ističe teksturu regala.

Velike površine u primarnom tonu drveta određuju da li će podtonovi biti hladnih ili toplih nijansi. U slučaju da ste odabrali orah, beli hrast ili trešnju, birajte tople podtonove, dok uz dekore sa primesama hladne boje, poput sivog hrasta, treba birati hladne podtonove ili neke konkretne boje, poput bele, crne, sive.

Predsoblje CONGRO u dekoru artisan hrasta predstavlja funkcionalno i moderno rešenje za uređenje predsoblja, a uz ovaj ambijent odlično ide i klub sto M21 u boji oraha. Na ovaj način smo kroz dodatne elemente u drvo dekoru uveli tonove koji imaju istu notu topline kao i dominantni komad nameštaja u ambijentu. Međutim, ukoliko se dobro uklope, kontrastni podtonovi ponekad mogu kreirati najzanimljivije enterijere.

Foto: Promo/Forma Ideale

Prostor u kojem se boravi treba da bude mesto gde duša uživa! Možete ga učiti modernijim tako što ćete odabrati dominantni komad nameštaja u neutralnom drvo dekoru sa detaljima u crnoj, beloj ili čak svetlo sivoj boji, što će sasvim sigurno uneti spontanost i doprineti dinamici ambijenta, a što se može videti na primeru kompjuter stola CT 1726 u kombinaciji sa  trpezarijskom stolicom G604.

Ukoliko želite da postignete ravnotežu tonova, ali i da unesete smeliji karakter u enterijer, idealan način je da omogućite dodir rustičnih drvo dekora sa toplim ili hladnim podtonovima, u zavisnosti od toga kakav efekat želite da izazovete. Zbog varijacija u teksturi i boji rustičnog drvo dekora, moguće je čak i dodavanje više tonova u prostor. Elementi u tonovima sivog hrasta, kao i onih u crnoj, beloj ili sivoj boji, neće učiniti prostor konfuznim, jer se svaki od tih tonova može pronaći u rustičnom drvetu.

Foto: Promo/Forma Ideale

Dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju uvođenje jednostavnijih podtonova u svim pomenutim bojama, što doprinosi ravnoteži prostora kojom dominira rustično drvo.  To se odlično može videti na primeru ambijenta trpezarije sa vitrinom NOTE NTEV721L u kombinaciji sa trpezarijskim stolom OSCAR TS u dezenu sivog hrasta.

Nadamo se da su vas ovi saveti inspirisali da razmislite o prednostima kombinovanja drvo dekora u vašem domu i mogućnosti da na taj način doprinesete još većem uživanju i boljoj energiji prostora u kome živite.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (1)

Loading
angelina

30.07.2021 11:57

Prelepo, obozavam prirodne materijale, i meni je namestaj uglavnom drven, sada zelim da uradim jedan zid u dnevnoj od stanglica od prirodnog kamenstruganika.