Uređenje enterijera za prave avanturiste

Autor: Republika

Lifestyle

15.07.2021

08:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada dođe vreme da uređujete prostor, a kroz taj proces želite i da izrazite svoju autentičnost, idealan način da to postignete jeste uvođenje paterna.

RepublikaFoto: Promo
Kolekcija KENT

Kada dođe vreme da uređujete prostor, a kroz taj proces želite i da izrazite svoju autentičnost, idealan način da to postignete jeste uvođenje paterna. Ono što je važno je da dom uredite kako vama najviše prija, ali je poželjno i da primenite neke savete dizajnera, posebno ukoliko se odlučite da eksperimentišete sa paternom. Međutim, kako primena paterna u domu nije jednostavan zadatak, važno je ispoštovati nekoliko pravila.

Jedno od najvažnijih pravila je da uskladite veličinu motiva paterna i veličinu prostorije. Ukoliko uređujete prostoriju velike kvadrature, najbolje je da odaberete paterne velikih dimenzija, krupnih i jednostavnih oblika. Za one manje prostorije, odličan izbor su paterni sa detaljima, koji bi u ovom slučaju doprineli i estetici i dinamici, dok na većim površinama ne bi bili primetni. Neka vam kriterijum za odabir bude i kakvo raspoloženje želite da taj patern izazove. Izbor suptilnog paterna pružiće umirujuće okruženje, dok će izraženiji patern prostoru dati dinamiku.

Iako je već neko vreme dozvoljeno mešati više uzoraka, ipak je dobro ograničiti paletu boja, a ukoliko imate veliki zid, krupan intenzivan floralni patern sjajan je izbor. Ako želite da se patern nađe na zidu, najbolje je da ispred njega postavite garnituru, ležaj ili komodu. Za ovakav ambijent, odličan izbor je ležaj MARBO koji je koloritno komplementaran sa tapetom koji će oživeti prostor. Takođe, ukoliko želite još moderniju notu, možete eksperimentisati i sa geometrijskim i apstraktnim motivima.

Ispred paterna možete postaviti i komodu, a komoda SARDINIA, koja predstavlja spoj industrijskog i rustičnog, složiće se odlično. Uvek imajte na umu i da nije zabranjeno da se malo osmelite i prekršite poneko pravilo.

U prostor možete uneti patern i preko samog nameštaja, a ukoliko izaberete cvetni dezen, dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju da kombinujete velike otiske sa malim dizajnom cveća ili lišća. Cveće takođe možete udružiti i sa prugama, čime ćete takođe postići odličan efekat.

Fotelja ZURICH u floralnom printu uklopiće se sjajno u ambijent u kombinaciji sa nameštajem iz kolekcije KENT. Beli hrast KENTA i osnovna boja fotelje ZURICH se savršeno podudaraju, a ovakva kombinacija vam omogućava da uvedete još jednu boju, koja se poklapa a motivima paterna.

Jedan od saveta i vodilja prilikom uređenja enterijera jeste i pravilo 60-30-10, po kome 60 procenata u prostoriji treba da bude dominantna boja, 30 sekundarna, a 10 akcentna. Takođe, ne zaboravite i da primenite pravilo 50-50, koje podrazumeva da 50 odsto bude po pravilima dizajnera, a 50 po vašoj volji, jer ćete samo tako postići najbolji mogući efekat. Prepustite se željama koje vas vode i probudite novu energiju. Uključite sve ukućane u predlaganje novih ideja, osmislite samo vaš kreativan pravac i pokrenite svoju novu kućnu avanturu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading