OVAJ MUŠKARAC JE SAMO JEDNOM REČENICOM IZAZVAO BES ŽENA ŠIROM SVETA! Šta vi mislite o njegovom stavu!

Autor: Republika

Lifestyle

05.07.2021

11:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osećam se kao bankomat iz kog moja žena uzima pare dok sedi kod kuće po ceo dan - napisao je jedan muž i izazvao čitavu lavinu komentara i ozbiljnu polemiku na društvenim mrežama.

RepublikaFoto: pixabay.com

On je uporedio žene koje su domaćice sa onima koje su zaposlene i istakao da "odnosi u kojima su oboje zaposleni jesu pravedni, jer su i muškarci posvećeni deci posle napornog radnog dana".

Na temu da li bi baš mogao da se poredi radni dan žene i muškarca i da li je posao domaćice lagodniji od zaposlenih žena razvila se žučna rasprava. Komentar ovog muškarca neke žene je baš razbesneo, pa su krenule da računaju koliko one vrede kao domaćice i kolika je ušteda kućnog budžeta zahvaljujući njihovom ostajanju kod kuće.

Muškarac je zaposlene majke uporedio sa" rudarima koji kopaju zlato", dok je domaćice nazvao "lenjivicama koje žive na račun svojih muževa".

- Samo mislim da žene ne bi trebalo da budu lenje. I muškarci brinu o svojoj deci i rade puno radno vreme. Zašto i žene ne bi podnele polovinu tereta? - prokomentarisao je Džonatan, muškarac koji se osmelio da iznese stav.

Iskorištavati nekoga i ponašati se prema čoveku kao prema banci nije u redu, a žene koje ne rade baš se tako ponašaju - zaključio je ovaj rezignirani tata.

U kontranapad na Džonatana krenule su gospođe kojima je posao rad u kući i odgajanje dece.

RepublikaFoto: www.pexels.com
Tekst potpisa

Jedna od njih ga je pozvala da razgovaraju o tome koliko košta briga o deci.

U mojoj državi treba za bebisiterku izdvojiti 600 dolara po detetu. Najmanje. Imam sedmoro dece. Mesečno štedim 4.200 dolara tako što ostajem kod kuće i ne plaćamo dadilje - rekla je jedna žena.

Ona je dodala da i kuva obroke, tako da uštedi i za trošak kuvara koji košta najmanje 1.300 dolara mesečno.

- Takođe čistim kuću. Ušteda za troškove pomoći u kući najmanje je 300 dolara mesečno ako bi pomoć dolazila samo jednom nedeljno. Tako da mogu ili da zarađujem najmanje 6.100 dolara mesečno, koliko uštedim time što ne radim, ili da ostanem kod kuće i odgajam i učim našu decu onako kako smo izabrali. Da, bila je to zajednička odluka. Zamisli to - prekorila je.

Druga domaćica se potrudila da Džonatanu pojasni razliku između žene domaćice i one koja ima zaposlenje van kuće.

- Često ćete otkriti da žene koje dobro zarađuju ili nemaju decu ili ako imaju, imaju stalne dadilje za decu. Ove domaćice što, kako kažete muža doživljavaju kao bankomat, uglavnom imaju više od jednog deteta i posvećene su deci, kući, kuvanju , peglanju i muževima - objasnila je ona.

Druga mu je ironično rekla da bi on da dobije zlatnu medalju što povremeno posveti vreme deci, dok njegova supruga kojoj zamera što ne radi bdi nad njima 24 sata.

Još nisam videla muškarce da preuzimaju odgovornost za vođenje kuće i čuvanje dece. Evo ja vam nudim da se menjamo. Vi ceo dan moj posao, a ja Vaš - napisala je jedna žena.

- Pokušavala sam jednom nekoliko meseci da radim i reći ću vam, radije bih radila nego što ostajem ceo dan kod kuće. Ali još imam malu decu pa ih odgajam, kuvam i čistim, što je na celodnevnom nivou daleko napornije od nekog rutinskog posla u firmi - napisala je jedna mama.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading