AKO USTAJETE NOĆU I IDETE U WC, OBAVEZNO URADITE JEDNU STVAR! Doktorka iz Hitne upozorila na problem koji ima teške posledice

Autor:

Lifestyle

12.06.2021

05:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doktorka Danijela Jevtić objasnila da komplikacije mogu da budu zabrinjavajuće!

RepublikaFoto: printscreen
Dr Danijela Jevtić

Doktorka Danijela Jevtić iz Hitne pomoći rekla je da se Beograđani sve više javljaju sa istim problemom - povredama, i to zadobijenim u kući. Mnogi i ne znaju da imaju nizak pritisak zbog čega tokom toplih dana mogu da padnu u kući i zadobiju povrede, ovo posebno važi za one koji noću ustaju da odu u WC.

Ove povrede mogu dovesti do trajno umanjene pokretljivosti, a doktorka je posavetovala sve kako da se zaštite.

- Možda zbog lepog vremena, prethodno smanjenog kretanja, sada imamo izuzetno veliki broj povređivanja. U pitanju su i kućne traume, i povrede na javnom mestu - rekla je ona i dodala.

"Mnogi imaju problem za koji i ne znaju, kao što je pad krvnog pritiska, ali savet za starije pacijente i one koji imaju niži pritisak odnosi se na noćno ustajanje, kada su povrede česte. Ako imate noćno mokrenje, kada idete do toaleta, naročito ako uzimate diuretik kao terapiju, obavezno najpre posedite malo na krevetu, nemojte ustajati naglo. Neka put do kupatila bude osvetljen, a klizave površine zastrte

Kako je rekla to su mali saveti, ali vas spasavaju dugotrajne nepokretnosti posle preloma kuka.

- Posledice tokom oporavka mogu biti opasne, među njima su urinarne infekcije, upala pluća i druge ozbiljne komplikacije - rekla je ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Jovan

12.06.2021 07:32

"AKO USTAJETE NOĆU I IDETE U WC, OBAVEZNO URADITE JEDNU STVAR!" Povucite vodu.