Spokoj, kreativnost i energija u jednoj boji

Autor:

Lifestyle

10.06.2021

12:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Plava boja se smatra umirujućom i opuštajućom, bojom spokoja, a pored toga stimuliše produktivnost i kreativnost.

Foto: Promo

Ukoliko uređujete prostor, a želite uravnotežen i sofisticiran izgled ambijenta, savet je da se odlučite za plavu boju, čime ćete dobiti jednostavnu paletu koja dobro funkcioniše sa neutralnim tonovima, poput sive, bele ili bež.

Preteranom upotrebom plave u enterijeru može se stvoriti utisak hladnoće, zato bi trebalo da vodite računa o odabiru nijanse, posebno ukoliko želite i zidove da obojite u plavo.

Prilikom biranja boje za dnevni boravak, najbolji izbor je tamnoplava, a uz ovaj ambijent odlično će se uklopiti ležaj OSTIN, u sivoj boji, dizajniran u klasičnom stilu. Takođe, važno je naglasiti i njegovu udobnost, zbog koje će vam postati omiljen kutak za opuštanje. Za postizanje elegantne atmosfere u Art Deco stilu, možete iskoristiti predmete u boji i zlata i srebra, koji izgledaju prefinjeno, a kao dodatnu dekoraciju možete postaviti i nekoliko jastuka u plavim nijansama, ili sa plavo-belim paternom.

Klub stolovi su neizostavan deo svakog dnevnog boravka, a stolovi koje karakteriše atraktivan oblik i dekor belog medijapana, koji doprinosi eleganciji, su klub sto M21 80x60 i klub sto M21 90x70.

Jedna od nijansi koja se slaže uz plave zidove jeste prljavo roze, tako da je ova kombinacija boja sjajna alternativa plavo-beloj paleti, a odlično se uklapa u boho ili eklektični prostor.

Foto: Promo

Ova boja će i u spavaćoj sobi postići umirujuće dejstvo, a nijanse od pastelne, do tamne kraljevsko plave, učiniće prostor za odmor savršenim. Jedan od predloga je da plavu boju kombinujete sa nameštajem u beloj boji, poput komode L-LIGHT, jer će beli dekor, kao kontrast plavim zidovima, ostvariti miran ambijent spavaće sobe.

Foto: Promo

Još jedna od preporuka preporuka dizajnera enterijera Forma Ideale je da unesete manje komade nameštaja u plavoj boji, poput fotelje G02, čime ćete osvežiti prostor, a ova mala promena vas može ohrabriti i da napravite značajnije korake u vašem domu.

Ukoliko već imate dovoljno prirodnog svetla, važno je da znate da će plava boja dodatno osvetliti prostoriju, a ukoliko nemate, plava će prirodno izvući svetlost i boju iz mračnog ambijenta.

Najvažnija odluka prilikom izbora plave boje jeste nijansa, pa ukoliko izaberete onu odgovarajuću, sve će ići lakše. Tako ćete na najbolji način srediti svoj dom i ostvariti pravu notu elegancije, ali i probuditi novu energiju prostora u kojoj ćete uživati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
invazijaleptira

11.06.2021 09:15

Fino izgleda, mada ne bi mi palo na pamet da okrecim u plavo...ali plavi detalji poput namestaja, jastuka , xenonlight lampe, definitivno lepo izgledaju.