Zmaj i feniks za skladan brak! U feng-šui praksi ovi simboli privlače energiju harmonije

Autor:

Lifestyle

28.04.2021

20:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U feng-šui praksi uparivanje simbola zmaja i feniksa uobičajeno je sredstvo za zadržavanje i privlačenje energije harmonične komunikacije.

RepublikaFoto: pexels.com
Energija zmaja se u tradicionalnom feng-šuiju smatra veoma moćnom

Iako nisu jedini, zmaj i feniks su odličan način za održavanje dobrog braka, u velikoj meri zahvaljujući snazi svakog pojedinačnog simbola za stvaranje dobrog feng-šuija u vašem domu.

Zmaj u feng-šuiju

Energija zmaja se u tradicionalnom feng-šuiju smatra veoma moćnom. Gotovo svi stručnjaci ove kineske filozofije uključuju ukrašavanje životnog prostora simbolom zmaja. Zmaj je najmoćnije i najveličanstvenije biće u kineskoj tradiciji. Moć, autoritet i zastrašujuća veličanstvenost uglavnom su muške (jang) osobine, a zmaj predstavlja pravi jang deo energije jin-jang ovog para.

Feniks u feng-šuiju

Simbol feniksa predstavlja moć ponovnog rađanja i duboke transformacije. Feniks je kralj svih ptičjih simbola u feng-šuiju i najcenjeniji je. U kineskoj tradiciji feniksu se pripisuju lepota, nadahnuće i gracioznost (ženski jin kvaliteti). Ovo čini feniksa savršenim jin pandanom jang energije zmaja.

Korišćenje zmaja i feniksa

Budući da harmoničan brak predstavlja partnerstvo u kojem i muž i žena mogu u potpunosti da izraze jedinstvene energije, jin-jang energija zmaja i feniksa postala je feng-šui simbol sreće i harmonije u braku. U većini predstava zmaj i feniks izvode ples koji podseća na jin-jang oblik.
Kako su u pitanju mitska bića, mogu biti predstavljeni na različite načine da bi stvorili specifične asocijacije. Da biste prizvali pozitivnu energiju u dom, trebalo bi da odaberete skulpturu, sliku ili ilustraciju.

Simbole zmaja i feniksa najbolje bi bilo postaviti u jugozapadnom delu kuće da bi doneli sreću i blagostanje bračnom paru.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading