Napravite kućnu galeriju! Detalj koji potpuno menja izgled doma (FOTO)

Autor:

Lifestyle

29.04.2021

20:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što ste okrečili stan, napravili novi raspored ili kupili nov nameštaj vreme je da okačite slike.

RepublikaFoto: pixabay.com

 Dnevna, spavaća soba ili predsoblje, o kojoj god prostoriji da je reč, očekujemo da naša mala kućna galerija izgleda savršeno, ali nije uvek tako. Jedna od osnovnih stvari na koju morate paziti prilikom ovog poduhvata jeste pravilan izbor rama za sliku, odnosno slike. I dok umetnici tvrde da se ram bira samo u odnosu na sliku, dizajneri kažu da se on ipak mora kombinovati s ostatkom nameštaja u prostoru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adelfia ? (@adelfiazampella)

U tom smislu, dozvoljeno je poigravanje s različitim stilovima - vintidž grafike i crnobele slike zajedno s nešto efektnijim i napadnijim ramovima, koji će istaći vašu originalnost i odlučnost.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by I tam i tu (@i.tam.i.tu)

Ostala pravila kačenja slika su da centar slike uvek treba da bude bar metar i po od poda, a razmak između slika velikih dimenzija minimum pet centimetara. Nešto manji razmak dozvoljen je kada je u pitanju kačenje malih porodičnih fotografija, koje se obično grupišu bez obzira na to da li su iste ili različite veličine.

Simetrija nije obavezna. Iako može biti umirujuća i davati osećaj uravnoteženosti, najčešće brzo preraste u suvoparnost i dosadu. Ležernost i opuštenost ćete najlakše postići tako što ćete dozvoliti da poneka slika štrči iz galerije.

I za kraj, umesto na eksere, slike možete okačiti na kukice svih dimenzija, koje lako mogu da drže kako najminijaturnija tako i najglomaznija umetnička dela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading