HRANA ZA MOZAK! Ove namirnice poboljšavaju pamćenje, a jedna je posebno ukusna

Autor:

Lifestyle

11.04.2021

08:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrana utiče i na pamćenje

RepublikaFoto: pixabay.com
Najbolja hrana za poboljšanje vaše memorije.

- Hrana je gorivo koje reguliše našu energiju i raspoloženje, od kojih obe stavke mogu značajno da utiču na našu koncentraciju. Ona ima neverovatnu sposobnost da utiče na mentalnu čistoću, raspoloženje, pamćenje - kaže nutricionista Nataša Đukić.

 Ako želite da ih poboljšate, probajte ovih osam namirnica za bolju koncentraciju: 

Avokado

Avokado je zaslužan za dobru cirkulaciju, što poboljšava dotok kiseonika i nutrijenata do vašeg mozga. Takođe je bogat zdravim mastima, koji pomažu da budete fokusirani na ono što radite. Bogat je vitaminima E i C i sprečava rizik od razvijanja Alchajmerove bolesti.

Jabuke 

Jabuke sadrže antioksidant, koji se zove kvercetin, a koji štiti mozak do starenja. Zbog ovog antioksidanta, jabuke se preporučuju ljudima koji imaju početnu fazu Alchajmerove bolesti.

Borovnice

Borovnice su možda čak i najbolja hrana za poboljšanje vaše memorije.

Bademi

Bademi su bogati vitaminima E i B6, koji pozitivno utiču na funkcionisanje nervnog sistema.

Med

Pored toga što je generalno dobar za zdravlje, med povećava energiju i zbog njega mozak bolje radi "na duže staze".

Riba

Riba je bogate omega 3 kiselinama koje su jako bitne za zdravlje moždanih ćelija, tako da definitivno morate početi jesti ribu, makar jednom nedeljno.

Crna čokolada

Crna čokolada je bogata antioksidantima, koji neutrališu slobodne radikale i koji čuvaju moždane ćelije od oštećenja. Čestim konzumiranjem crne čokolade možete poboljšati pamćenje i povećati koncentraciju.

Orasi

Orasi su bogati omega 3 kiselinama, koje vam mogu pomoći u povećanju "kapaciteta" mozga. Probajte jesti jednu šaku oraha dnevno i primetićete poboljšanje u pamćenju i koncentraciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading