LEPO LICE IMAJU ŽENE KOJE JEDU OVIH 5 NAMIRNICA: Delotvornije od svih skupih krema ZAJEDNO!

Autor: Republika.rs

Lifestyle

06.04.2021

09:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aktivirajte kolagen i protein dugovečnosti ishranom i prirodnim putem.

RepublikaFoto: pixabay.com
Hrana poboljšava život

"Kopaš sebi grob kašikom" - kaže se u slučaju ako neko preteruje sa hranom. Ali, nije da baš svaki zalogaj neizbežno približava starost ili bolest. Naprotiv, postoji hrana koja zaustavlja vreme i podmlađujue organizam, piše Magazin Novosti.


1. Cvekla

Naučnici tvrde da je sok od cvekle pravi eliksir mladosti. Penzioneri koji su tokom eksperimenta redovno konzumirali ovaj napitak pokazali su neverovatne rezultate: mozak svakog od njih za samo 6 nedelja je počeo da funksioniše kao mozak mladog čoveka.

Beta karoten podmlađuje, pa sok od cvekle i šargarepe čini ženu neodoljivom!
Beta-karoten u sastavu cvekle jača imunitet i podmlađuje organizam, betacianin sprečava mutacije ćelija, rutin ima antisklerotično dejstvo, holin podstiče regeneraciju ćelija i poboljšava pamćenje.

2. Crno grožđe

Crno grožđe i crveno vino sadrže antioksidans resveratrol koji štiti ćelije od starenja, sprečava oksidativni stres i produžava životni vek čoveka. On ima antikancerogeno i kardioprotektorno dejstvo. Osim toga, on aktivira "protein dugovečnosti" SIRT1. Masna riba sprečava starenje, a crno grožđe aktivira protein dugovečnosti.

RepublikaFoto: pixabay.com

3. Masna riba

Losos, skuša, haringa i sardina su izuzetno bogate nezasićenim masnim kiselinama omega-3 i dimetilaminoetanolom (DMAE) koji usporavaju procese starenja u organizmu i povoljno utiču na stanje kože, kose i noktiju. DMAE podstiče rad mozga, poboljšava pamćenje i raspoloženje, smanjuje rizik od demencije i Alchajmerove bolesti.

4. Maslinovo ulje

Terpeni, steroli i tokoferoli koji se nalaze u maslinovom ulju imaju imunostimulirujuće i antisklerotičko dejstvo. U "saradnji" sa holinom i filohinonom oni poboljšavaju metabolizam i obnavljaju ćelije. Maslinovo ulje podmlađuje organizam, regeneriše kožu i efikasno pegla bore, a koristili su ga stari Rimljani.

RepublikaFoto: pixabay.com

 5. Semenke od bundeve

Cink koji se nalazi u sastavu semenki od bundeve sprečava nastanak bora, ima antiupalno dejstvo i štiti organizam od štetnog delovanja UV-zračenja. Masne kiseline poboljšavaju elastičnost kože i ubrzavaju zarastanje rana, a triptofan normalizuje san što je veoma bitno za maldost i dugovečnost. Osim toga, semenke od bundeve su prirodan lek protiv bolesti prostate i sredstvo za jačanje muške fertilnosti.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading