OVE 4 BILJKE DONOSE NOVAC: Odmah proverite da li ih imate i ako ne - odmah ih nabavite, ali pod JEDNIM USLOVOM!

Autor: Republika

Lifestyle

27.03.2021

21:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Privlačenje dobre sreće i izobilja jedna je od glavnih tema Feng Šui veštine, drevnog kineskog učenja o ulepšavanju doma.

Foto: pexels.com
Foto: Ilustracija

Cilj ove veštine je da energija u domu bude što bolja, kako bi došlo do blagostanja.

Postoji verovanje da neke biljke utiču na povoljnu energetsku klimu u kući, ako se gaje na određen način.

Mi vam predstavljamo četiri biljke koje prema Feng Šui učenju donose mir, zdravlje, novac i sreću, a mogu se nabaviti bez muke.

via GIPHY

1. Orhideja

Orhideje su drevni simbol ljubavi. To se odnosi i na privlačenje ljubavi u našim životima, produbljivanje prijateljstva i smirivanje duše. Pored ovog učenja, drevni Grci su orhideje povezivali sa plodnošću, tako da su odličan poklon budućim roditeljima.

Mogu da opstanu i nekoliko godina, ali za to je presudno da im obezbedite ambijent koji liči na njihovo prirodno stanište, sa dosta svetlosti i vlage.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ???? (@plantsplusme)

2. Zlatna puzavica

Njoj je potrebna minimalna nega, a raste uspešno i brzo. Potiče iz zemalja Dalekog istoka i privlači blagostanje i obilje. Osim toga, ima blagotvoran učinak na ljude, jer uklanja formaldehid iz vazduha čime poboljšava njegov kvalitet.

Ova biljka ne sme da se izlaže direktnoj sunčevoj svetlosti, ali ne voli ni potpunu tamu, tako da je treba držati na umereno svetlom mestu u kući.

3. Lotos

Lotos je prema ovoj filozofiji božanski cvet, simbol mudrosti, božanskog prosvetljenja i čistote, protkan kreativnom energijom i duhovnim prosperitetom.

Veruje se da ima i regenerativnu moć za naše telo i duh, kao i mogućnost da nas dovede u stanje nirvane i da dodatnu životnu energiju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ???? ?? (@gretl_flowers_)

4. Ljiljan

Ljiljan je prelepa biljka koja širi harmoniju i sreću među ljudima i smiruje ih.

Njegove blagodeti možete najbolje osetiti ako ga držite u dnevnom boravku.

Komentari (0)

Loading