Otkrijte kako da se izborite sa naglim promenama vremena

Autor:

Lifestyle

17.03.2021

21:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nagle promene vremena mogu biti glavni krivac za razne zdravstvene probleme. Nakon zimskih vremenskih prilika, hladnoće i snega, kada se pojave temperature više od nule i naglo postanu veće, mnogi završe prikovani za krevet, bezvoljni, s brojnim problemima, poput glavobolje.

RepublikaFoto: pexels.com
Foto: Ilustracija

Sve je više i mladih ljudi koji se u ovom periodu žale na brojne probleme izazvane promenama temperature u kratkom roku, zato vam pomažemo savetima kako da ovu pojavu što lakše podnesete

Skokovi temperature s niskih na visoke, ali i obrnuto, utiču na pritisak, srce i cirkulaciju uopšte, što na kraju može dovesti do raznih zdravstvenih problema, poput glavobolje, nesanice i umora. Uz njih često dolazi i do osećaja nervoze i razdražljivosti, piše Story

Za vreme promena temperature, velika je verovatnoća da će meteoropate imati neki od ovih problema, posebno oni stariji. Zato vam nudimo savete kako da se lakše izborite s neprijatnostima koje se pojavljuju. 

Zamenite kafu čajem

Da biste se lakše nosili s meteoropatijom, pomoć možete potražiti u opuštanju s različitim biljnim napicima ili obogaćivanjem obroka s dodacima u ishrani, odnosno suplementima. Biljni čajevi poput kamilice, pomažu da opustite nerve.

Aktivirajte se

Bilo koji oblik telesne aktivnosti u trajanju od najmanje pola sata dnevno učiniće organizam stabilnijim i otpornijim na vremenske promene. Još bolje je ako se fizička aktivnost odvija u prirodi na čistom vazduhu. Svejedno je da li ste se odlučili za brzo hodanje ili neki drugi oblik aktivnog treninga, vežbe u prirodi pomoći će vam da se rešite stresa i bolje osećate, a uz to vam mogu smanjiti šanse za pojavu glavobolje.

Pripremite se za temperaturne razlike

Kao što svakog jutra proveravate kakva je temperatura kako biste doneli odluku šta da obučete, tako isto trebalo bi da proverite i da li se razlikuju radikalno jutarnja i dnevna temperatura kako biste pripremili telo na ono što dolazi. Ako ste osetljivi na promene vremena, kod prvih simptoma glavobolje možete uzeti lek protiv glavobolje i rešiti se neprijatne pojave.

Vitamini i minerali u ishrani

Zdrava i pravilna ishrana bogata voćem i povrćem dobar je preduslov za ublažavanje negativnih posledica promene vremena. Uz raznoliku ishranu veoma je važno i redovno unošenje vode. Preporučuje se dnevni unos od dva do tri litra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading