OVA DEVOJKA NIKAD NE SME DA POGLEDA KOMEDIJU I DA SE SMEJE: Svaki put joj se desi UŽASNA STVAR, sada se skuplja novac za lečenje

Autor:

Lifestyle

17.03.2021

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon poseta neurologu, Megan je dobila dijagnozu FND i ponuđena je kognitivna bihevioralna terapija, ali ubrzo je shvatila da neće delovati jer je zaboravila da je uopšte imala terapiju.

Foto: instagram

Megan zaboravi sve kad se nasmeje

Megan Džekson (21) pati od retkog poremećaja zbog kog je nekoliko puta zaboravila sopstvenu devojku, Taru, koja mora da piše dnevnik kako bi je podsetila na njihovu vezu. Naime, nakon što je pre pet godina razvila funkcionalni neurološki poremećaj (FND), ima napade koji joj brišu pamćenje svaki put kada je previše srećna ili se smeje, kako piše Metro. Ovaj poremećaj utiče na svaki aspekt njenog života, što znači i da su joj najjednostavnije stvari, poput gledanja humoristične serije, strogo zabranjene, a ne sme ni da primi neke iznenađujuće vesti jer joj one mogu prouzrokovati ozbiljne nedostatke pamćenja.


Sada je Megan pokrenula stranicu GoFundMe u nadi da će skupiti dovoljno novca za stručnjake kako bi okončala svoje svakodnevne borbe.  

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ?? (@megjacks_)

 

- Jako je depresivno. Svaki dan imam napade. Samo se nasmejem i odmah imam napad. To utiče na svaki deo mog života. Mogu da se nosim s napadima jer stvarno nemam pojma šta se događa kad se događaju, ali tu je i gubitak memorije. Ponekad zaboravim ko mi je devojka i to je zastrašujuće. Ponekad zaboravim članove porodice.Kao da mi pamćenje propada - ispričala je Megan.

Kad je napunila 17 godina, Megan je puno vremena provodila u hitnoj pomoći zajedno s majkom Sančom Džekson jer je pretrpela i do 35 napada dnevno, a neki su je ostavili bez mogućnosti hodanja i pričanja. Nakon poseta neurologu, Megan je saznala da boluje od FND-a i ponuđena je kognitivna bihevioralna terapija, ali ubrzo je shvatila da neće delovati jer je zaboravila da je uopšte imala terapiju. Sada želi da pomogne drugim osobama da shvate šta je njen poremećaj, ali i pomoći drugima koji pate od njega. Megan je pokrenula TikTok profil na kojima često deli sadržaj vezan za njen poremećaj i pokazuje stvarno stanje njenog života. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ?? (@megjacks_)

 

- Kad gledate moje društvene mreže, mislite da sam uobičajena devojka koja izlazi s prijateljima i putuje po svetu, ali u stvarnosti sam invalid. Ne mogu voziti, ne mogu sama ići nigde niti se kupati. Želim više ljudi da osvestim o skrivenim invaliditetima. Želim biti glas drugima koji prolaze kroz ono što jesam. To mi je dalo svrhu - objasnila je.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading