DEVOJCI U ŠAPCU PRIŠAO JE ČOVEK DOK JE JELA NA KLUPI I POSTAVIO GNUSNO PITANJE: Ana mu je bez BLAMA zapušila usta pred svima

Autor:

Lifestyle

15.03.2021

11:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ana Kostadinović Kosta sedela je na klupi u parku u Šabcu i spremala se da zagrize svoj obrok kada joj je prišao čovek koji joj je postavio pitanje koje pre svega može da zagrize dušu.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Ana Kostadinović

Ova inteligentna devojka odgovorila mu je na način koji može svima da pokaže šta znači posedovati dostojanstvo, ali i znanje i integritet kada neko proba da vam uzurpira ličnu situaciju ali i lični prostor. Njen status uz njenu dozvolu prenosimo vam u celosti.


- Sedim tako juče na klupi, spremam se da navalim na doručak čemu, naravno, prethodi ubrizgavanje insulina i pijenje Kreona. Gledam da to završim u dva minuta kako ne bih dalje odlagala has (već mi i pas na drugoj strani parka čuje dreku iz stomaka), srećom toplo je pa ne moram da svlačim 600 slojeva da bih se ubola. Kreon mi je bio na vr' jezika, (doslovno) kad mi je sunce zaklonila sredovečna mrga od čoveka.

Stao, zapiljio se, uneo mi se, da prostite, bez ikakve zaštite u facu.

-Dobar dan, rekoh naposletku, svesna da lik neće maći dalje od mog nosa.

-Šta piješ to? (Mene mama učila da se drukčije odgovara na to moje, al' da ne cepidlačim...)

-Lekove, rekoh kroz kiseo osmeh.

-A nisu suplementi? -Jesu.

-A jesu znači. Šta će ti to?

-Ne mogu prirodnim putem da iskoristim masti iz hrane.

-A jesi vala mršavaaa! To mora da ti fali neka kiselina u crevima!

-Fali mi svašta, svugde u organizmu, imam multisitemsku bolest, ali nije zbog kiseline. (Odvijam sendvič i nervozno cupkam, ali avaj, čovečina ne odustaje!)

-A jesi li ti medicinu završila?

-Nisam još ništa završila.

-Pa znaš baš mnogo o toj bolesti!

-Paaaa, eeerrrm, imam je.

-Aj, bogati objasni i meni šta je to, da i ja danas nešto novo naučim! (Izgovara gotovo trijumfalno)

-Ja bih prvo da doručkujem ako nemate ništa protiv, pa vam posle mogu držati dopunsku nastavu iz cistične fibroze.

-A ne mogu ja da čekam, ja posle moram da XYZ (klapna pala, nisam čula završetak te rečenice.)

-A ja gospodine, možda moram da trpim neuke i bezobrazne ljude kroz život, ali glad ne moram. Sigurna sam, tačnije znam, koliko se ovakve stvari često događaju ljudima koji sprovode bilo kakvu terapiju ili koriste medinska pomagala u javnosti.

U ime naših čeličnih živaca, koji ipak ponekad puknu, a kad se desi opauče kao lajsna po glavi provokatore, molim vas NIKADA ne budite ljudi koji pilje u ljude, drugačije od sebe. Svoje bližnje naučite da poštuju život, lični prostor i vreme drugih, o čijim tegobama ne znaju ništa. Iz takvog odnosa dolaze dosta prijatnija pitanja, na koja mi nikad nije teško da odgovorim -  rekla je Kostadinović i postavila stranca na njegovo mesto.

Ana je inače jedna od oko 250 osoba u Srbiji koja boluje od cistične fibroze, genetski uzrokovane i još uvek neizlečive, multisistemske, pre svega plućne bolesti.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading