PRIPREMITE SE ZA PROLEĆE: Detoks i masaža za zgodno telo!

Autor: Marija STANIĆ

Lifestyle

05.03.2021

22:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proleće će nam ove godine izgleda stići ranije nego obično, pa se valja pripremiti da ga dočekamo zdrave i lepe. Kozmetolog Mima Ananijev savetuje čitateljke Srpskog telegrafa kako da na najzdraviji način očiste organizam i zategnu telo.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Najpre je potrebno organizam da pripremite za proleće laganom ishranom s dosta svežeg voća i povrća. Potrebno je i da pijete dovoljno tečnosti i blagih biljnih čajeva. Lagani treninzi će takođe doprineti poboljšanju opšteg stanja tela. Ako ste u mogućnosti, priuštite masažu celog tela s limfnom drenažom. Važna je i hidratacija tela jer su zimski meseci ostavili trag na koži, učinili je suvom i grubom i oslabili njenu odbrambenu moć. Stoga se preporučuje nega tela hidrantnim kremovima, koji su bogatim biljnim ekstraktima, kao što su ekstrakti nevena, kamilice, aloje vera i ginko bilobe - savetuje kozmetolog Mima Ananijev.

ČAJ OD LIMUNA ILI ĐUMBIRA

Ona naglašava da toksini koji su se nakupili u telu tokom zimskog perioda mogu izazvati negativne efekte po zdravlje i narušiti telesni balans. Zbog toga se preporučuje da uradite kvalitetan detoks organizma, koji će telo osloboditi štetnih supstanci i pripremiti ga za proleće.

U tome će vam pomoći čajevi od limuna ili đumbira, kojima možete započeti dan. Umesto jutarnje kafe, preporučuje se i zeleni čaj. Ovaj osvežavajući napitak je prepoznatljiv zbog velikog sadržaja antioksidansa, koji od toksina čiste svaki organ. Korisno je piti i čaj od koprive, koji čisti krv. U ishrani prednost dajte sirovom povrću, orašastim plodovima, mahunarkama i semenkama.

LASER ILI KAVITACIJA

Ukoliko vam finansijska situacija dozvoljava, svakako je preporučljivo telo da prepustite stručnjacima i uradite odgovarajući tretman za zatezanje i oblikovanje tela, kao i uklanjanje masnih naslaga i celulita.

- Osobama koje imaju bolove u mišićima, a pritom nemaju kardiovaskularne probleme, preporučujem laserski tretman, kojim se uklanjaju nedostaci na telu. Kavitacija se preporučuje zdravim osobama koje imaju problema s masnim naslagama. To je neinvazivna i bezbolna terapija koja omogućava brzo, sigurno i efikasno preoblikovanje tela. Razbijanjem masnih naslaga u potkožnom tkivu direktno se smanjuje obim tretiranog dela tela. Tretmani se rade jednom nedeljno, uz prateću limfnu drenažu, a sam broj tretmana se određuje individualno posle urađene konsultacije i pregleda. U proseku je potrebno od šest do osam tretmana po regiji - kaže Mima Ananijev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading