POVIŠENA TEMPERATURA BEZ SIMPTOMA? Ne paničite, možda ste pojeli neku od ovih NAMIRNICA

Autor:

Lifestyle

04.03.2021

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako ste pojeli neku od ovih namirnica postoji dobra šansa da vam skoči temperatura, a da niste bolesni

RepublikaFoto: pixabay.com
Povišena temperatura znak bolesti ili nešto drugo?

Ukoliko ste ovih dana imali problema sa temperaturom koja je povišena, nema potrebe da odmah brinete jer se to može dogoditi i nakon većeg fizičkog napora ili kada konzumirate hranu koja podstiče povećanje telesne temperature. 

Ova hrana se tokom zimskih dana koristi kako bi se telo zagrejalo.


Kupus


Ono po čemu je kupus karakterističan je velika količina vitamina C koji sadrži čak duplo više nego narandža. Zato je omiljeno jelo u supama, varivima i novogodišnjim jelima kao kiseli kupus kada pomaže bržoj detoksikaciji organizma. Ujedno je i odlična preventiva tokom sezone gripa jer je bogat i vitaminima C, K, B6 i A.

Beli luk


Sa razlogom nazvana super namirnicom jer sadrži 200 aktivnih supstanci – beli luk je bogat eteričnim uljima koja sadrže sumpor, vitaminima (A, B1, B2 i C), mineralima (kalijumom, gvožđem, jodom, kalcijumom, selenom i fosforom), sadrži aminokiseline i enzime.

Dokazano je da ima jaka antivirusna, antibakterijska i antiupalna svojstva. Snažan je antioksidans, deluje protivupalno i odlično deluje na imunitet!

Đumbir


Jako dobar antiseptik i antioksidans. Povoljno utiče na cirkulaciju. Deluje tako da otklanja sluz pa je dobar protiv kašlja i upale sinusa. Odličan je dodatak čaju, možete ga samo ubaciti u vruću zakipelu vodu i ostaviti da provri par minuta kako bi otpustio svoje sokove.

Na taj način služiće se kao odlična prevencija u sezoni gripa.

Cimet zagreva bubrege, poboljšava probavu i cirkulaciju te je dobar antiseptik. Dobra zamena za šećer.
Ren  – takođe dobar antiseptik. Čisti disajne puteve. Ako volite masnu hranu, pomoći će vam da lakše svarite. Bogat vitaminom C.
Čili  ljut začin u obliku papričice crvene boje. Jako dobro deluje na probavu kao i na detoksikaciju tela. Obiluje vitaminom C. Preporučuje se oprez pri dodiru s osetljivim dielovima tela. Čini sastavni deo nekih sprejeva za samoobranu.
Ljuta paprika, dobar antiseptik i antioksidans. Daje instant osećaj topline. Može se koristiti za namaze, supe, salate…

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading