NIJE TAČNO DA OD KORONE NAJČEŠĆE STRADAJU PLUĆA! Naučnici došli do neverovatnog otkrića!

Autor: Republika

Lifestyle

11.02.2021

10:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuvajte se!

RepublikaFoto: pixabay.com

Srce je organ koji je direktno i indirektno najviše ugrožen kovidom 19, piše dnevni list "Sanita", koji je namenjen zdravstvenim radnicima.

Za srčane bolesnike mnogo je veći rizik od smrtnog ishoda ukoliko se inficiraju korona virusom, čak 7 od deset preminulih od zaraze su imali srčane probleme


Prema pisanju lista svake godine u Italiji 240 hiljada osoba umre od posledica srčanih obolenja, a među žrtvama kovida19, najbrojniji su oni koji su imali kardiovaskularne probleme.

Srčani bolesnici inficirani kovidom 19 imaju veću verovatnoću da će biti pogođeni povećanom koagulacijom krvi, kao posledica upalnog procesa, i izloženi su vecem riziku od tromboze.

Na indirektne posledice kovida 19 na srčane bolesnike ukazuje činjenica da je od početka pandemije u Italiji za 48 procenata smanjen broj pacijenata koji dolaze u bolnicu nakon srčanog udara, jer se plaše da će se zaraziti korona virusom.

 
Smrtnost od infarkta je sa 4 odsto povećana na 13,7 odsto u vreme pandemije, pokazuje istarživanje čije rezultate objavljuje Visoki institut za zdravstvo.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading